“5 yıldır bize fotoğraflardan gülümsüyor”

Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, saldırıya uğradığı gün olan 2 Haziran tarihi dolayısıyla Ali İsmail Korkmaz Vakfı tarafından özlemle ve saygıyla anıldı.

2 Haziran’daki Eskişehir Gezi Parkı eyleminde polisin sıktığı biber gazından kaçarken girdiği ara sokakta saldırıya uğrayan ve 38 gün komada kaldıktan sonra vefat eden Ali İsmail Korkmaz ve Gezi şehitleri için ALİKEV’den yapılan duygu dolu açıklama şöyle: “Ali İsmail 2 Haziran 2013 günü derin bir uykuya daldı ve Gezi’de yitirdiğimiz kardeşleri ile beraber 5 senedir bize fotoğraflardan gülümsüyor. 5 yıldır evlatlarımız aramızda yok! Ne ilk oldular ne de son. Aramızdan ayrıldıkları günden beri tarifsiz bir acı yaşıyoruz.

Onlar her canlı gibi davrandılar, doğaya saygıları vardı; her insan gibi davrandılar, vicdanları vardı; her genç gibi davrandılar, umutları vardı. Tüm güzel umutların, vicdanın ve güzel dilekleirn yarım kalmaması için kurduğumuz Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nda çalışmalar yapmaya devam ediyoruz.

Biz toplumsal barışın daim olduğu, kardeşliğin hüküm sürdüğü bir dünya diliyoruz. Gezi’de yitirdiğimiz gençleirmizi saygıyla anıyoruz.”

Bir cevap yazın