Lütfü Savaş, sonunda patladı!

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş katıldığı bir radyo programında birbirinden önemli konulara değindi ve özellikle de CHP’nin vekil aday listesinin değişmesiyle ilgili ilk kez konuşarak, tartışmalara da son noktayı kodu.

‘Hakaretleri hak etmedim’

Programda soruları yanıtlayan Başkan Savaş, CHP’nin; Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri olduğunu ve Atatürk’ün Türk Milleti’ne bir hediyesi olduğunu da ifade ederek, “CHP, bütün siyasi partilerden çok daha köklü bir partidir ve bu parti bugün ana muhalefet partisidir. Kendi içerisinde kurallar silsilesi ve bir de tüzüğü var. Hatırlarsanız CHP’nin vekil aday listesi açıklandığında belediye binası önünde bir protesto yapılmıştı. Sonuç itibariyle çok üzücü bir tabloydu. Protesto edenlere de kırgınım. İnanıyorum ki bu tüzük çerçevesinde CHP Genel Merkezi yapılan hareketleri ve hakaretleri değerlendirecektir” dedi.

‘Listenin dışarı sızması garip!’

Başkan Savaş, CHP eski İl Başkanı ve Hatay Milletvekili Aday Adayı Servet Mullaoğlu’nun da yer aldığı söylenen vekil aday listesinin dışarıya sızmasına bir anlam veremediğini vurgulayarak, bunu enteresan bir gelişme olarak değerlendirdi.

‘Oyun içinde oyun var!’

Yaptığı konuşmada mahremiyetin önemine de değinen Savaş, “Bir tüzel kişiliğe mensubiyet, mahremiyeti gerektirir. Aday listeleri hazırlanırken diğer siyasi partilerin hiçbirinde bu mahremiyet bozulmamıştır. Ta ki listeler Pazartesi günü saat 17.30 da Yüksek Seçim Kuruluna verilene kadar. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurup da bizlere hediye ettiği ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetmek üzere kurulan bu partide; var olduğundan emin olmadığımız vekil aday listesi bir gün önceden nasıl açığa çıkıyor? Sosyal medya ve whatsaap aracılığıyla bu liste nasıl basına bile sızdırıldı?” sözleriyle şaşkınlığını dile getirdi.

‘Bu işin sorumlusu ben değilim’

İddia edilen liste değişikliği sorumluluğunun kendisine ait olmadığını ısrarla vurgulayan Başkan Lütfü Savaş, “Mevcut adayların ‘Hakkım yendi’ diyebilmesi için listelerin YSK’ya teslim edilmesi gerekirdi. YSK’ya teslim edilmeyen liste bilgileri doğru olamaz. CHP’de 70’e yakın aday adayı vardı. Bu arkadaşların da kendince Ankara’ya rahatlıkla ulaşacak mercileri vardı. Bu arkadaşlar CHP genel merkezinde bulunan 6 veya 7 ilgili kişileri aramışlardır, ziyaret etmişlerdir. Belediye binası önünde benimle ilgili o cümleleri kuran arkadaşlar da Ankara’daydılar. Anlayacağınız, Ankara’daki havayı benden daha iyi biliyorlardır. Tekrar ifade ediyorum ki bu işin sorumlusu ben değilim” açıklamasını yaptı.

‘Düşüncelerimi tabii ki aktarırım’

“Ben bu şehrin belediye başkanıyım ve CHP’nin temsilcisiyim” diyerek adaylarla ilgili fikrinin sorulmasının çok doğal olduğunu da söyleyen Başkan Savaş, düşüncelerini aktarmaktan dolayı hiçbir çekincesi olmadığını vurguladı.

‘Bu durum gerçekten üzücü’

CHP genel merkezimizin bu konuda önlem alması gerektiğini de hatırlatan Başkan Lütfü Savaş, “Ya bu liste doğru değildi. Ya da bu liste doğruysa dışarıya nasıl sızdığı araştırılmalıdır” sözlerini sarf ederken, “Bu arkadaşların düşmüş olduğu durum da gerçekten üzücüdür” dedi.

‘Tek listeyle seçime gidildi’

Servet Mullaoğlu’nun istifasına da bir anlam veremediğini söyleyen başkan Savaş; “Servet Mullaoğlu üç ay önce il başkanı oldu ve tek aday olarak çıktı. Hiçbirimiz buna karşı gelmedik. Mullaoğlu, istediği listeyi de çıkardı. Hatta biz kendisine yardımcı olduk. Amacımız partinin bölünmemesiydi. Parti, tek bir vücut olarak girsin ve seçimi kazansın istedik. Aynı zamanda seçimlerde Hatay’da sıkıntı yaşanmaması için elimizden geleni yaptık. Haklı olarak tek isteğimiz buydu” şeklinde konuştu.

 

‘İstifa doğru değildi’

Servet Mullaoğlu’nun il başkanlığı görevine seçilmesi sürecini de anlatan Başkan Savaş, “Üç ay önce ‘Parti iyi yönetilmiyor’ diye siz kalkıp il başkanı oluyorsunuz ve istediğiniz şekilde de yönetimi kuruyorsunuz. Üç ay sonra da istifa ediyorsunuz ve ‘Milletvekili olacağım’ diyorsunuz!” değerlendirmesini yaptı.

‘Liste hazırlamak ne haddime!’

Mullaoğlu ile birlikte 6 ilçe başkanının daha istifa ettiğine dikkat çeken Savaş, “Seçim sürecinde kim çalışacak? Hatay’ın her tarafında çalışacak insan lazım. Mevcut il başkanı ile belediye önünde protesto yapanları sahalarda görmek istiyoruz. Kimse kimseyi karalamaya veya suçlamaya çalışmasın. Şunu herkes çok iyi bilmeli ki; bu liste CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesidir. Liste hazırlamak benim ne haddime? Ben sadece bana sorulduğunda fikrimi söylemişimdir. Bu kadar şey yaşanmasına rağmen bugün ilk kez konuşuyorum. Bugüne kadar susmamın nedeni hem şehre hem partime zarar vermemektir” dedi.

‘En az 5 milletvekili çıkaracağız’

Cumhuriyet Halk Partisi’ni birkaç kişinin tekeline almaya çalıştıklarına da işaret eden Savaş, Atatürk’ün kurduğu partinin birkaç kişinin tekelinde olamayacağını ifade ederek, “Milletvekili listesine en az 500 kişi karışmıştır. Muhtemelen mevcut il başkanımız da müdahil olmuştur. Ancak buna da kimsenin bir şey dediği yok. Yukarıda da bahsettiğim gibi herkes fikrini söylemekte özgürdür. Bunların hepsi geride kaldı. Ancak bu saatten sonra hep birlikte çalışıp CHP’nin en az 5 vekil çıkarabilmesi için mücadele etmemiz lazım” diyerek, kırgınlıkların ortadan kalkması çağrısı yaptı.

‘Mullaoğlu’nun önü açık’

Servet Mullaoğlu’yla, aday listesinin açıklanmasına kadar aralarında herhangi bir kırgınlık yaşanmadığını da dile getiren Savaş, “Aramızda herhangi bir sıkıntı yoktu. Ama listeyi benim hazırladığıma inanıyor ve bunda yanılıyor. Tüm samimiyetimle söylüyorum bunun sorumlusu ben değilim. ‘Listeyi değiştiren Lütfü Savaş’ havası yaratılmaya çalışılıyor. Bu tür söylentilere kimsenin inanmaması gerekiyor. Seçim üzeri bunların bir kenara bırakılması ve herkesin sahaya inerek çalışması lazım. Çünkü önümüzde çok önemli bir seçim var. Benim kimseyle bir derdim yok. Servet Mullaoğlu için siyaset bitmiş değildir. Hem yaşı genç hem de önü açık bir siyasetçidir” dedi.

‘Gün, birlik günüdür’

‘CHP’nin Hatay’da bölündüğü’ söylentilerine de cevap veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Bu iddialara hep birlikte sandıklarda cevap vereceğiz. İl, ilçe, kadın kolları, gençlik kolları, vekil aday adayları ve vekil adayları olmak üzere gece-gündüz demeden hep birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz ve Hatay’da CHP’yi birinci parti yapacağız. Gün, birlik günüdür. Gün, aydınlık geleceğe katkıda bulunma günüdür” sözleriyle önemli bir iddiasını da yineledi

Bir cevap yazın