‘Best of Bahçeşehir’e seymenler damgası

İskenderun Bahçeşehir Koleji, bütün bir yıl boyunca anaokul, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin hazırlamış oldukları karma çalışmaları ‘Best of Bahçeşehir İskenderun’ yılsonu gösterisinde sergiledi.  Spor, robotik, yabancı dil, dans ve drama seçmelerinden oluşan ve bir yılı özetleyen yoğun programa, ‘Seymenler’ adı altında veli, idareci ve öğretmenlerden oluşan zeybek grubunun dans gösterisi damga vurdu. Zeybek türkülerini, muhteşem danslarıyla süsleyen Seymenler topluluğu, izleyicilere mükemmel bir gece yaşatırken, gösteri sonunda ayakta alkışlandı.

Yorgunluk attılar

İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’daki muhteşem gece etkinlik öncesi konuklara Ramazan Ayı’na uygun ikramlar yapılması ve öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Görsel Sanatlar’ sergisinin gezilmesiyle başladı.

Öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini ilke edindiklerini söyleyen Okul Müdürü Mustafa Uçan, “Öğrencilerimiz sadece akademik olarak değil, sosyal ve kültürel anlamda da dopdolu bir yılı geride bıraktılar. Bizler Bahçeşehir Kolejleri olarak öğrencilerimizin yaparak – yaşayarak öğrenmesini esas aldık her zaman. Bu açıdan ‘STEM+A, Master Junior’ programları ile projeler, sportif aktiviteler, satranç, müzik ve dans, İngilizce aktiviteler, dramalar, sosyal sorumluluk projeleri ile yoğun bir yıl geçirdik. ‘Best of Bahçeşehir İskenderun’ için de bu programlardan seçmeler yaparken çok zorlandık. Öğretmenlerimizin özverili çalışmalarına ve desteklerini her zaman hissettiğimiz velilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Mavi fısıltı etkiledi

Konuşmaların ardından, anasınıfı öğrencilerinin yaptığı danslar, misafirleri hem güldürdü, hem eğlendirdi. İlkokul dans kulübü, ortaokul dans kulübü, halk oyunları grupları, tiyatral şiir, İngilizce müzikaller, korofest, jimnastik gösterileri, sosyal sorumluluk projelerinin sunumu, uluslararası Destination& İmagination projeleri de konuklardan yoğun ilgi gördü.  Yine 16. Uluslararası Çevre Film Festivali’nde ‘Deniz’ konulu kısa film yarışmasında ‘Halk Jüri Ödülü’ne layık görülen Bahçeşehir Koleji’nin ‘Kısa Film Kulübü’nün çektiği ‘Mavi Fısıltı’ isimli film de velilere düşündüren dakikalar yaşattı.

 

Bir cevap yazın