SGK’nın fırsatlarını kaçırmayın.. Son gün 31 Mayıs…

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Hatay İl Müdürü Hamit Bal, komisyon üyeleriyle birlikte SGK Haftası dolayısıyla İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ardından, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret etti.

Ziyaretlerde ağırlıklı olarak yabancı işçilerin sigortalı çalışma koşulları, Suriye’li işçilerin kayıt dışı çalışmaları ve işverenlere getirilen sorumluluklar ele alınırken, Müdür Bal son çıkan İlave Teşvik ve Torba yasa ile getirilen Sosyal Güvenlik alacaklarının yeniden yapılandırılması, Genç Girişimcilere Prim Desteğinin sağlanması gibi birçok konu hakkında bilgiler paylaştı.

“İşletmeleri ayakta tutmaya çalışıyoruz”

14-20 Mayıs tarihleri arasında kutladıkları Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten SGK Hatay İl müdürü Hamit Bal, “Hatay genelinde kayıt dışı sigortalı işçi çalıştırmaları kontrol altına almak ve yabancılara özellikle de Suriyeli vatandaşların sigortalı çalışmalarına yönelik getirilen düzenlemeleri anlatmak için STK temsilcilerimizi, iş adamlarımızı, esnaf oda başkanlarımızı ziyaret ediyoruz. Burada amaç, öncelikle işletmelerimizin ayakta kalmaları, yabancı uyruklu çalışanların kayıt altına alınmaları, haksız rekabetlerin önlenmesidir. Bu bağlamda, özellikle çok sayıda sigortalı çalıştıran işletmelerimize yönelik teşvikler, vergi düzenlemeleri de var. İşletmelerimiz, sigorta prim teşviklerinden geçmişe dönük olarak faydalanabilmelerine de imkan sunan bu düzenlemeler için 31 Mayıs’a kadar ile ilgili girişimde bulunabilirler” şeklinde konuştu.

“Fırsatları kaçırmayın”

SGK’nın kayıt dışı istihdam ve haksız rekabetin önlenmesine karşı uygulama  ya koyduğu yeni düzenlemelerin çok yerinde kararlar olduğunu söyleyen İTSO Başkanı Levent Yılmaz, “SGK’nın gerek büyük firmaları, gerekse Kobilere yönelik vergi affı ve düzenleme yapmalarının da fırsat olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle 31 Mayıs’a kadar belirlenen bu süreç işletmelerimiz için milat niteliği taşımaktadır. İşletmelerimizin bu düzenlemelerden faydalanması için SGK kurum yetkilileri ile görüşmelerini ve gerekli girişimde bulunmaları durumunda istifade edebilirler” dedi.

“Değişiklikleri yakından takip ediyoruz”

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım da, son çıkan Torba yasası ve teşvik programlarını yakından takip ettiklerini belirterek, “Bizler yönetim ve Oda olarak üyelerimizi bu konularda sürekli bilgilendiriyoruz. Temennimiz yeni çıkan Torba yasası ve İlave Teşviklerin işletmelerimiz, esnaflarımız ve Kobilerimiz için hayırlısı olur. Bu Teşviklerin fırsat olduğunu düşünüyoruz ve bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Ziyaretlerinin ardından SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a ve İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım’a plaket takdim etti.

 

Bir cevap yazın