İskenderun’u 19 Mayıs ruhu sardı

İskenderun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında mehter takımı eşliğinde düzenlenen gençlik yürüyüşünde binlerce öğrenci Ata’nın izindeyiz mesajı verdi.

İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüşte, yaklaşık iki bin öğrenci ellerinde Türk bayrakları ile Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Atatürk Bulvarı boyunca, Atatürk Anıt Alanı’na kadar sloganlar atarak, marşlar söyleyerek yürüdü. Yürüyüş sırasında balkonlara çıkan vatandaşlar ise yürüyüşe katılan gençlere alkışlarla destek verdi.

Gençlik yürüyüşüne İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdür Vekili Ali Ferit Gündel, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül de eşlik etti.

Atatürk Anıt Alanı’nda çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gençlik yürüyüşü sona erdi.

İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdür Vekili Ali Ferit Gündel, 15-19 Mayıs tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında pek çok etkinliğin olacağını belirterek, futbol, voleybol, bocce, masa tenisi ve satranç gibi birçok spor etkinlileri olacağının altını çizdi. Gündel son alarak, 19 Mayıs’ta askeri limanda sahil güvenlik botları ile öğrencilere yönelik gezi düzenleneceğini belirterek, Deniz Kuvvetleri’nin modern savaş gemilerinin kışlada halkın ziyaretine açılacağını ve yine aynı gün Deniz Müzesi’nin de halkın hizmetine açık olacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın