Adaletin ‘Çelikkol’u İGC’deydi

İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne iade ziyarette bulunarak, basın mensupları ile bir araya geldi. İGC Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başsavcısı Çelikkol, ziyarette önemli mesajlar verdi.

Adliyelerin korkulacak yerler olmadığını ve güleryüzünü göstermek istediklerini ifade eden Çelikkol, halkın bilgi alabilmesini sağlamak amacıyla basın mensuplarıyla sürekli temas halinde olması için bir savcı yardımcısı ve bir personel görevlendirildiğini belirterek, engelli ve yaşlı vatandaşlarada kolaylık sağlamak amacıyla çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Başsavcı Ahmet Çelikkol, kamuoyuna en hızlı yoldan sağlıklı bilgi akışını sağlayan basın mensuplarına teşekkür ederek, “Halkımızın, yasalar çerçevesinde hukukun üstünlüğünü sağlayan adliyelerin korkulacak bir yer olmadığını görmesini istiyoruz. Bizler halkımıza adliyelerin güler yüzünü göstermek istiyoruz. Bu kapsamda mümkün olduğu kadar sizler ve diğer bütün kamu kurumlarıyla temas halinde olmaya çalışıyoruz. Gerek haber anlamında, gerekse yasal olarak engel teşkil etmeyen haberleri sizlere ulaştırma açısından her zaman temas halinde olacağız. Haberleri en doğru, en hızlı ve en sağlam şekilde sizler kamuoyuna duyuruyorsunuz. Biz bu konuda sizlerin yanındayız. Bu sebeple medya ve iletişim konusunda bir savcı arkadaşımızı sizlerle sürekli irtibat halinde olması için görevlendirdik. Bu şekilde bilgi kirliliği ortadan kalkacak ve kamuoyuna daha sağlıklı bir bilgi akışı sağlanmış olacak” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İGC Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Cıncık da, Başsavcı Çelikkol’dan sadece bayramlarda ve özel günlerde gazete çıkartan ve kendini basın mensubu sayan kişilerle ilgili yasaların uygulanmasını talep etti.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Cıncık, İskenderun Cumhuriyet Başsavcı Ahmet Çelikkol’a tarihi binayı gezdirerek, yeni kurulan stüdyo hakkında bilgiler verdi.

 

Bir cevap yazın