Büyükşehirin ilaçlama timi iş başında ama…

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Haşere ile Mücadele ve İlaçlama Ekibi, geçtiğimiz yıllarda ilçe belediyeleri tarafından yapılan ve bu yıl itibariyle büyükşehir belediyesine devredilen sivrisinek ve haşereyle mücadelede 3’ncü tur ilaçlama çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Daha önceden tespit edilerek kayıt altına alınan 594 mahallede 142.000 üreme alanında 2 defa ilaçlama çalışmaları gerçekleştiren ekipler,  kent merkezlerinde bulunan ve ergin sivrisinek ile hamamböceği saklanma alanları olarak risk oluşturan 5568 rögarın da kışlak mücadele programı çalışmaları kapsamında 3 defa ilaçlandığını belirterek, haşere açısından potansiyel risk oluşturan 56 dere, 3 büyük sazlık, ilçe merkezlerinden geçen 3 büyük drenaj kanalının da belli aralıklarla ilaçlandığını ve ilaçlamanın da devam ettiğini duyurdu.

“Vatandaşın da mücadelesi önemli”

HBB Veterinerlik ve Gıda Kontrol Şube Müdürü Şevki Serin, “Hiç unutulmamalıdır ki, havaya zehir sıkmak şeklinde yapılan ve uçan sineği öldürmeye dönük mücadele yöntemi sorunun sadece yüzde 5’ ini çözer. Bu yöntem aynı zamanda ciddi hava kirliliğine, zamanla da kronik zehirlenmelere sebep olur. Yapılması gereken en doğru şey, vatandaşlarımızla el ele vererek haşereyi üreten yerleri en aza indirmektir. Bataklıkları kurutmak, Çevremizdeki kirli sulak alanları mümkün mertebe azaltmak, bodrumlarımızı, havuzlarımızı kuru tutmak, kullanmadığımız fosseptiklerimizi gömmek, kirli sularımızı derelere akıtmamak gibi tedbirler haşere mücadelesinde başarıyı arttıracak, hem de kullanılan zehir miktarını azaltacaktır” dedi.

Bir cevap yazın