İSTE, rektörü etkiledi

“Dijital Kapitalizm” ve “İnovasyon ve Girişimcilik’ kitaplarının yazarı, Fenerbahçe Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu  İskenderun Teknik Üniversitesi’nde gençlere seslendi.

Özellikle Fenerbahçeli öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, büyük bir ilgi ve tezahüratla karşılandı.

İSTE’de çok güzel bir inovasyon ve girişimcilik altyapısı oluşturulduğunu söyleyen Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, “Hepinize bu sıcak karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Davet edildiğimiz her yere gidemiyoruz, ama İSTE’nin TEKNOVERSİTE vizyonu bizi çok etkiledi. Konferanstan önce kampusu gezdim, İnovasyon Fabrikası’ndaki ön kuluçkaya uğradım, öğrenci arkadaşlarımıza sorduğum sorulara aldığım cevaplar beni çok mutlu etti. İSTE’de çok güzel bir inovasyon ve girişimcilik altyapısı oluşturulmuş. Buradan mezun olan öğrencilerin işsiz kalma olasılığının çok düşük olduğuna inanıyorum. Sizler geleceğin dijital gençleri, bizlerin ve dünyanın umudusunuz. Dijital dünyada artık insanlardan çok robotlar arasında rekabet çoğalıyor. Dolayısıyla, biz birbirimizle rakip değiliz, bizim asıl rakibimiz robotlardır artık. Baş döndürücü dijital bir dönüşüme şahit olmaktayız. ‘Dijital Kapitalizm’ dijital ekonomiyi, dijital teknoloji dönüşümünü, inovasyon ve dijital teknoloji odaklı ekonomik büyüme ve kalkınmayı, sosyal inovasyon ve girişimcilik gibi tüm yenilikçi kavramları içermektedir. İSTE’nin TEKNOVERSİTE vizyonu bunu tam olarak karşılamaktadır. Bu süreçte herkesin dijitalleşme ve teknoloji yönetimi konusundaki yeteneklerini geliştirmesi gerekiyor. Bu da, melez ve disiplinlerarası çalışmalar yapılmasını gerektiriyor. Gençler, bu süreçte ‘İsviçre Çakısı’ gibi olmalısınız, yani çok yönlü ve fonksiyonlu. Yeni dönem, doktora veya en azından yüksek lisans yaparak bunu başarabilen kişilerin dönemi olacaktır, bunu sakın unutmayın. Her şey sizin elinizde” dedi.

“Büyükuslu’nun vizyonuna hayranım”

Fenerbahçe Üniversitesi Kurucu Rektörünün konuşmasını ve vizyonunu hayranlıkla karşıladığını dile getiren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Fenerbahçe Üniversitesi yeni bir üniversite. Bir Fenerbahçeli olarak açıkçası heyecanlandım, gurur duydum ve mutlu oldum. Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu’nun vizyonunun Fenerbahçe Üniversitesi’ni en kıza zamanda yükseklere taşıyacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Konferansın sonunda; İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından, katılımları ve katkıları nedeniyle Fenerbahçe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu’ya kampusta kendi adına dikilen ağacın sertifikası ve İSTE anısı hediye takdim edildi.

Bir cevap yazın