Artık okuyup, yazabiliyorlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ülke genelinde başlatılan ‘okuma-yazma seferberliği’ kurslarının ilk kademesi Belen’de tamamlandı. Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, birinci etap eğitimi tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını törenle dağıttı.

Belen Kaymakamlığı Konferans Salonunda düzenlenen Okuryazarlık Seferberliği ilk aşama sertifika törenine Kaymakam Abdulaziz Aydın’ın yanısıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Akça, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.

Belen’de okuma-yazma bilmeyenler için 16 kurs açıldığını ve çoğunluğu Suriyeli olmak üzere 132 kursiyerin birinci etabı başarıyla tamamladığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan, “Okuryazarlık Seferberliği kapsamında ilçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün öncülüğünde bütün okullarımızın da desteğiyle 5-19 Şubat 2018 tarihlerinde alan taraması yapılmış, olup bu tarama sonucu köylerimiz de dahil olmak üzere, tespit edilen kursiyerlere kendi bölgelerinde ya da en yakın yerde kurslar açılmıştır. 1. Etapta açılan kurslarımız 5 Mart 2018 tarihinde başlamış, 13 Nisan 2018 tarihinde de tamamlanmıştır. Suriyeli göçmen kardeşlerimizin de büyük oranda katılımı ile ilçemiz genelinde 16 kurs açılmış, 37’si Türk olmak üzere toplam 132 kursiyerimiz kurslarını başarı ile tamamlamıştır. 2. etap kurslarımız 16 Nisan 2018’de başlamış olup halen devam etmektedir” dedi

Kaymakam Abdulaziz Aydın, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde tüm  yurtta başlatılan okuryazarlık seferberliği kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların 1. kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okur yazar hale getirilmeleri ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmeleri sağlandı. 2. Kademe  kurslarımızda da yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmeleri için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. İlçemizde bu kursları başarıyla tamamlayan 132 kursiyerimize kursiyerlerimize, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum, Hedefimiz; Belen’de okuma yazma bilmeyen tek bir kişi bile bırakmamaktır” dedi.

Program, sertifikaların kursiyerlere teslim edilmesi ile sona ererken, kursiyerlerin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.

 

Bir cevap yazın