Engelsiz düşünceler sergiye yansıdı

İskenderun Uğurcan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Dünya Engelliler Haftası’ dolayısı İskenderun Belediyesi Sanat Galerisi’nde ‘Karma Sergi’ açtı.

Engelli çocukların, anneleriyle birlikte hazırladıkları el emeği göz nuru 300 eserin görücüye çıktığı sergiye İskenderun Engelsiz Derneği Başkanı Feray Dingil, İskenderun Uğurcan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Necla Demir, İskenderun Uğurcan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Uğur Gökkay, engelli öğrenciler ve anneleri katıldı.

Madam Seta’nın da defne sabunu ile destek verdiği sergide ahşap boyamadan resime, takıdan süs eşyalarına, örgüden küçük aksesuarlara kadar engelli çocukların yeteneklerini gözler önüne serdikleri serginin açılışının hem ‘Dünya Engelliler Haftası’ hem de ‘Anneler Günü’ne denk gelmesi de sergiye ayrı bir anlam yükledi.

Serginin tüm gelirinin engelli çocuklar ve annelerine bağışlanacağını söyleyen İskenderun Uğurcan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Nejla Demir, “Çocukların ve annelerinin engelsiz düşüncelerle yaptıkları eserler herkese örnek olmalı. Annelerimiz, çocuklarımız ve 20 kişilik öğretmen ekibimiz altı aylık surede bu sergiyi hazırladı. Tüm halkımızı sergimize bekliyoruz. Sergimiz bugün mesai bitimine kadar açık kalacaktır” dedi.

Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, İskenderun Engelsiz Derneği Başkanı Feray Dingil, eserleri incelerken, öğrencilere gösterdiği yakın ilgi dikkat çekti.

Bir cevap yazın