İşte Hatay’a can katacak 10 tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ‘Yatırım yağmurları Hatay’a can katıyor” sloganıyla Hatay’da toplamda 150 milyon TL’ye mal olan 10 tesisin açılış ve yeni yatırımların temel atma törenini görkemli bir açılışla gerçekleştirdi.


Antakya Kapalı Spor Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşen törende bir adet baraj, bir adet gölet ve sulaması, 6 adedi taşkın koruma tesisi, bir adedi müteferrik OGM tesisi ve bir adedi de DKMP tesisi olarak toplanda 10 tesisin açılış ve temel atma törenini gerçekleştiren Bakan Eroğlu, 150 milyon liraya mal olacak olan tesislerle 347 bin 220 dekar tarım arazisinin sulanacağını, 150 milyom m3 su depolanacağını ve 3 ilçe ile 6 mahallenin taşkınlardan korunacağını söyledi.

İŞTE 10 TESİS

Bakan Eroğlu, Hatay’da açılışını gerçekleştirdiği 10 tesisle ilgili şu bilgileri verdi:
DSİ TARAFINDAN TEMELİ ATILACAK TESİSLER:
1-Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi: Barajın yükseltilmesi ile 150 milyon m3 su depolanacak, 346.140 dekar tarım arazisi sulamaya açılacaktır. İş tamamlandığında 260.000.000 TL yıllık net gelir artışı sağlanacaktır.

2-Yayladağı Şakşak Barajı ve Sulaması: Barajda 0,41 milyon m3 su depolanacaktır. Sulama şebekesi ile 1080 dekar zirai arazi sulamaya açılacaktır. İş tamamlandığında 810.000 TL yıllık net gelir artışı sağlanacaktır.

3-Arsuz Hacıahmetli, Höyük, Avcılarsuyu Dereleri Islahı: İş bitiminde 3 mahalle taşkın rusubatından korunacaktır.

4-Erzin Merkez Sarıçay ve İçmeler Mahallesi Payas Kuşaklama Kanalı Yandereleri Tersip Bendi ve Islah Sekisi Yapımı: Erzin ve Payas ilçelerinde taşkın kontrolü sağlanacaktır.

5-Belen ilçesi Güzündere, Ötençay ve Şenbük Dereleri: Belen ilçesine ait 3 mahallede taşkın kontrolü sağlanacaktır.

6-Reyhanlı İlçesi Pınarbaşı Rekreasyon Projesi: Reyhanlı ilçesinde taşkın kontrolü sağlanacak, Rekreasyon Projesi ile Zeytindalı Harekati sonrası bölgede çevre düzenlemesi yapılacaktır.

OGM TARAFINDAN TEMELİ ATILACAK TESİSLER

7-Ağaçlandırma ve Ormancılık Faaliyetleri
Ağaçlandırma tesis
Ağaçlandırma bakım
Gelir getirici tür tesis edilmesi
Orman Gençleştirme
Orman yolları
Orman Köylüsünün Desteklenmesi
Bina ve Tesis İnşaatları
Bina ve tesis inşaatları,büyük onarım

AÇILIŞI YAPILAN TESİSLER

8- Payas Çayı 2. kısım ıslahı
Payas İlçesi taşkından korunmuştur.

9-Arsuz Konacık Köylünün Karaçay Deresi Tersip Bendi ve Islah Sekisi Yapımı
Arsuz ilçesi Konacık Mahallesi taşkından korunmuştur.

10- DKMP Tesisi
Mustafa Kemal Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi
-Belen Geçidi TP Kır lokantası.”

Sertifikalar sahiplerine teslim edildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, konuşmasının ardından tesislerin açılış kurdelesini Hatay protokolü ile birlikte kestikten sonra, Orman Mahallelerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikalarını dağıttı.

Bir cevap yazın