Afrin kahramanlarının duygulandıran dönüşü

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) terör örgütleri PYD/PKK-DEAŞ’a yönelik yürütülen ‘Zeytindalı Harekâtı’na katılmak üzere Hatay’dan Afrin’e uğurlanan ‘Polis Özel Harekât (PÖH)’ ekipleri kente döndü.

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nde görevli 44 kişilik iki grup, şube müdürlüğündeki karşılama töreni için şehir merkezine giriş yaptıkları sırada telsizden, “Şerefle sürdürdüğümüz Afrin operasyonu sonucunda il merkezine intikalimiz sağlanmıştır” anonsu geçti.

Bunun üzerine aynı frekanstan Hatay İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de, “Şerefli görevini tamamlayan tüm arkadaşlarımızı gözlerinden öpüyorum, hepsine hoşgeldiniz diyorum” şeklinde anons yaptı. Hatay Özel Harekât Şube Müdürü Abdulmuttalip Arslan ise anonsa “Yiğit kahramanlarımızı karşılamak üzere şubede bekliyoruz” karşılığını verdi.

Afrin’deki görevleri kapsamında, 1083 rakımlı Keltepe bölgesinde (Şehitler Ölmez Tepesi) teröristlerle çıkan ve dokuz askerin şehit düştüğü, 12’sinin de yaralandığı çatışmada yer alan özel harekât polislerini, şube müdürlüğünde Hatay İl Emniyet Müdürü Karabörk, aileleri ve silah arkadaşları karşıladı.

Duygulandıran anlar

Duygusal anların yaşandığı karşılamada polisler, aileleriyle uzun süre hasret giderdi.

Grup Amiri Erdoğan Çelik, Keltepe’ye dikilen Türk bayrağını öperek Hatay İl Emniyet Müdürü Karabörk’e takdim etti. Görevlerini başarıyla tamamlayan özel harekât polislerini kutlayan Kamil Karabörk, devletin hiç bir zaman yıkılmayacağını ve her zaman ayakta kalacağını söyledi.

Hatay Özel Harekât Şube Müdürü Arslan ise görevden dönen polislerin 3 aydır ailelerinden ve yuvalarından ayrı olduklarını hatırlattı.

Yaptıkları kahramanlıklardan dolayı vatanın ve milletin kendilerine sonsuz minnettar olduğunu belirten Abdulmuttalip Arslan, ekibin Keltepe’de destan yazdığını söyledi.

Arslan, gerçek kahramanların bedel sırasında önde, ödül sırasında ise her zaman geride durduğunu dile getirdi.

Bir cevap yazın