Öğrencilere muhteşem ödül

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Kutü’l Amare Zaferi’nin 102’nci yıldönümü Anma programını başarıyla gerçekleştiren Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu öğretmen ve öğrencilerini, Antakya ve Samandağ tanıtım ve kültürel amaçlı geziyle ödüllendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı rehberi eşliğinde 44 öğrenci ve sorumlu öğretmenlerin katıldığı gezide öğrenciler; Antakya Arkeoloji Müzesi, Saint Pierre Kilisesi, Habib-i Neccar Camisi, Tarihi Uzun Çarşı, Kurşunlu Han ve Samandağ’da Titüs Tüneli ve Beşikli Mağarayı gezerek hem Hatay’ı keşfetme, hem de yöresel lezzetlerini tatma fırsatı buldu.

Gezi sonrası, Belen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan, Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu Okul Müdürü Mustafa Kayadelen, Türkçe Öğretmeni Erdal Aldeniz ve geziye katılan 3 öğrenci ile birlikte Belen Kaymakamı Aydın’ı makamında ziyaret ederek, teşekkürlerini sundu.

Hatay’ı gezerek öğrendiler

Eğitim öğretim dönemi içerisinde, başarılı öğrencileri bu tur gezilerle ödüllendirdiklerini söyleyen Kaymakam Aydın, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu eğitim öğretim döneminde de başarılı öğrencilerimizi geziyle ödüllendirme çalışmamız devam etti. Bu çerçevede Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu öğrencilerini Kut’ûl Amare Zaferi’nin 102. Yıl dönümünü kutlamasında gösterdikleri çaba dolayısıyla günübirlik geziyle ödüllendirdik. Bu gezi, ödül olmasının yanı sıra öğrencilerin Antakya ve Samandağ’ı daha yakından tanımalarına ve Hatay’ın güzelliklerini yerinde görmelerine imkân tanıdı. Onların başarıları, bize gurur verir” dedi.

 

Bir cevap yazın