Kadınlardan, demokrasi için siyasi partilere açık çağrı

Kadın ve Demokrasi Derneği(KADEM) Hatay Şube Başkanı Selma Tunç, genel merkezlerinin yaklaşan 24 Haziran seçimlerinde, demokrasinin temelini oluşturan kadınlara siyasette daha çok ağırlık verilmesi ve meclisteki kadın vekil sayısında yüzde 100 artış olması için Türkiye’deki bütün siyasi partilere yaptığı açık çağrıya tam destek verdi.

KADEM olarak, kadınların sosyal ve kültürel alanda oldukları kadar siyaset içerisinde de yer almaları gerektiğine vurgu yapan Tunç, ‘Biz Varsak Demokrasi Var!’ sloganıyla gerçekleştirdikleri çağrıda seçim listelerinde, seçilebilecek sıralarda daha çok kadın adaya yer verilmesini talep ettiklerini söyledi.

“Önemli bir seçime gidiyoruz”

Kadın temsiliyetinin artmasının meclisin gücüne güç katacağını söyleyen KADEM Hatay Şube Başkanı Selma Tunç, “Daha güçlü ve istikrarlı bir sisteme kavuşmak için siyasi partilerin bu konudaki kararlılıklarını ortaya koyarak hareket etmeleri büyük önem taşımaktadır. Türkiye 24 Haziran’da önemli bir seçime gidiyor. Ülkemizin her alanda gelişimine katkı sağlamak için daha güçlü bir meclise, daha güçlü bir meclis için de kadınların adil ve nitelikli temsiline ihtiyaç var. Ülkemizin yarısını oluşturan kadınların, yarınlarımızın inşasında, karar mekanizmalarında hak ettikleri şekilde rol almaları siz siyasi partilerimizin bu yöndeki kararlı tutumlarına bağlı. Bunun için seçim listelerinde, seçilebilecek sıralarda daha çok kadın adaya yer verilmesini talep ediyoruz. Gelin, bu tarihi seçimde kadın temsilinde yüzde yüz artışı hep birlikte gerçekleştirelim. Kadın varsa, demokrasi var” dedi.

 

 

Bir cevap yazın