Furkan Vakfı operasyonunda ikinci dalga

Adana merkezli, aralarında Hatay’ın da olduğu 10 ilde Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın akademi ve finans kaynaklarına düzenlediği operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ilk operasyonda ele geçirilen evrak ve dijital belgelerde yapılan incelemelerde vakfa yönelik kayıt dışı para akışının yönetilmesine ilişkin elde edildiği iddia edilen yeni belgeler doğrultusunda, bugün şafak vakti Adana merkezli Elazığ, Ankara, Samsun, Gaziantep, Konya, İzmir, Hatay, Kahramanmaraş ve İstanbul’da 27 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda aralarında vakfın 10 il sorumlusunun da bulunduğu 23 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerin, vakfın para trafiğini kontrol eden kişiler olduğu iddia edilirken, sorgulanmak üzere emniyete getirilen zanlıların sorgusu devam ediyor.

İlk baskın 30 Ocak’ta yapıldı

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na 30 Ocak’ta “vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü kurma” suçundan 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, kurucu başkan Alparslan Kuytul’un da aralarında bulunduğu 28 vakıf yönetici ve üyesi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul’un da bulunduğu 5’i tutuklanmıştı.

 

 

Bir cevap yazın