İyi ki ‘Vakıflar’ var

Hatay Valisi Erdal Ata, 07-12 Mayıs tarihleri arasında “Vakıf Kuran Kadınlar” temasıyla kutlanacak olan Vakıf Haftası dolayısıyla, Vakıf Haftası Kutlama Komitesini makamında kabul etti.

Ziyarette Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu’nun yanı sıra Vakıflar Bölge Müdür Vekili Mehmet Yıldıran, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Vakıflar Müfettişi Bayram Ali Kılıç, Vakıflar Bankası Müdürü Uğur Durmuş ve beraberindeki heyet hazır bulundu.

Tarih boyunca Selçuklu, Osmanlı döneminde ve Cumhuriyet döneminde kurulan Vakıfların kültürümüzde ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Vali Ata, “Özellikle Osmanlı döneminde başlayıp günümüze kadar devam eden süreçte vakıflar ve bu vakıfları oluşturan hayırseverler aracılığıyla toplumda önemli hizmetler verilmiştir. Bugün baktığımız zaman vakıfların mülkiyetinde olan eserlerin birçoğunun Osmanlı döneminde kurulmuş olan vakıflardan süregeldiğini görüyoruz. Vakıflar bugün eğitimden sağlığa, şehircilikten sosyal yardımlaşmaya kadar birçok alanda önemli fonksiyonları yerine getiriyor. Türkiye’de kurulmuş birçok vakıf aktif olarak hizmet üretmekte ve görev yapmaktadır. Son 15 yılda Vakıflar Genel Müdürlüğü ülkemizde önemli birçok eseri restorasyonla yeniden toplumsal hayata kazandırmıştır. Bu anlamda Vakıflar Genel Müdürlüğümüzü başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile daha birçok eserimizin kurtarılacağına inanıyorum” dedi.

Vakıf Haftası’nın vakıfları yaşatma duygusunun artmasına vesile olmasını temenni eden Vali Ata, vakıf çalışanlarının ve vatandaşlarımızın Vakıflar Haftası’nı kutladığını dile getirdi.

Vakıflar Bölge Müdür Vekili Mehmet Yıldıran ise kabulünden dolayı Vali Ata’ya teşekkürlerini ileterek Vakıflar Haftası kutlama etkinlikleri hakkında bilgiler verdi.

Bir cevap yazın