Suriyeli mültecilere altın bilezik!

Yayladağı Kaymakamlığı’nın Kalkınma Bakanlığı ve Hatay Valiliği desteğiyle Sosyal Destek Programı(SODES) kapsamında açtığı ayakkabıcılık atölyesinde Suriyeli sığınmacılar meslek öğrenirken, para kazanıyor.

İlçedeki boş bir depoyu atölyeye dönüştüren Kaymakamlık,  sığınmacılara 6 ay süren kursların sonunda ‘Altın bilezik’ kazandırmanın yanında, ürettikleri ayakkabıları satarak da ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına imkân sundu.
İçerisinde, ısıtma fırınından, dikiş makinesine, kesme ve yapıştırma aletlerine kadar ayakkabı üretiminde ihtiyaç duyulan her şeyin bulunduğu atölyede yaklaşık 1 yıl önce 25 sığınmacıyla başlayan kursta, öğrenci sayısı 100’e ulaştı.

Sektöre ara eleman yetişiyor

Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, Ayakkabı imalatı projesinin Suriyelilerin ekonomik hayata kazandırılması ve erkek ayakkabı üretiminde sektöre ara eleman yetiştirmek amacıyla hazırladıklarını ifade ederek, “Hatay erkek ayakkabı üretiminde ülkemizde en önemli şehir. Bizim sektörün temsilcileri sektörün ara elamanı ihtiyacından yakındıklarını söylüyorlardı. Biz de ilimizin bu potansiyeline esasında cevap vermek maksadıyla ilçemizde bu atölyeyi SODES Projesi kapsamında Valimizin destekleriyle başlatmış bulunmaktayız. Öğrencilerimiz 6 aylık dönemlerden mezun oluyorlar ve sektörde ara elamanı olarak çalışmaya başlıyorlar” dedi.

Bir cevap yazın