Teknoversite ile teknolojik gelişim sürüyor

Üniversite-iş dünyası işbirliğini inovasyon ve teknolojiyle birleştiren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), üçüncü yılında da teknolojiye dokunmak isteyenleri ‘3’ncü Teknoversite Günleri’ ile buluşturdu.

Türkiye ve dünyadaki teknolojik gelişmelerin aktarılacağı konferans ve panellerin yanı sıra yarışmalar, proje sergileri, spor faaliyetleri, konserler, sergiler ve film gösterimleri gibi pek çok aktiviteye ev sahipliği yapacak olan 3’ncü Teknoversite Günleri’nin açılış törenine Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Halim Öztaş, İSTE Akademisyenleri, sanayiciler, iş adamları, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Özellikle teknolojiyi yakından takip eden herkes için görsel bir şölen hazırlanan açılışa, İSTE öğrencilerinden oluşan ‘Halk Oyunları’ ekibinin yöreye özgü gösterisi ayrı bir renk kattı.

Renkli ve ilginç icatlar gözdoldurdu

Teknoversite geleneğini Türkiye’de ilk olarak İSTE’nin gerçekleştirdiğini söyleyen İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, ‘İSTE’de Teknoversiteyi kurumsal hale getirerek gelenekselleştirdikleri ‘Teknoversite Günleri’nin üçüncüsünü düzenlemenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Yapılan konuşmanın ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, öğrencilerin merkez kampus içerisinde açmış oldukları stantları gezerek, öğrencilerden bilgiler aldı. Stantlarda öğrencilerin kendi ürettikleri her biri birbirinden renkli ve ilginç teknolojik icatlar, protokol üyeleri ve katılımcıların yoğun ilgisini gördü.

İSTE öğrencileri tarafından açılan yemek standında yer alan yöresel yemeklerin görsel sunumu etkinliğe katılan herkesi etkilerken, üniversite bahçesinde konuşlandırılan HAS Turizm’in eszki otobüsleri de hem katılımcılara nostalji yaşatırken, hem de teknolojinin gelişimini gözler önüne serdi.

‘Teknoversite Günleri 3’ etkinliği daha sonra üniversite – sanayi işbirliği, işgücü piyasasında gençler, lisans ve lisansüstü eğitimde TÜBİTAK Proje Destekleri gibi çeşitli konulardaki konferanslarla  devam etti.

 

Bir cevap yazın