Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK), Emniyet Genel Müdürlüğü(EGM) ve Milli İstihbarat Teşkilatının(MİT), güvenlik korucularının da desteğiyle, ülkenin huzur ve kardeşliğini korumak amacıyla gerçekleştirdiği operasyonlarda, nisan ayında terör örgütü YPG/PKK’ya ağır darbe vuruldu. Nisan ayı içerisinde, 1285 teröristin etkisiz hale getirildiği, 210 kişinin de gözaltına alındığı belirtilirken, düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen ve İçişleri Bakanlığı tarafından 4 milyon lira ödülle aranan örgütün sözde Hatay-Amanos saha sorumlusu “Panzer Kemal” kod adlı Medeni Sayılgan’ın, İskenderun ve Dörtyol’da dahil 16 terör olayına karıştığı öğrenildi.

Saha sorumluları etkisiz hale getirildi

Hava ve kara operasyonlarıyla teröristlere hem personel hem de ciddi lojistik kaybı yaşatan güvenlik güçleri, Tunceli kırsalında 5 Nisan’da düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 7 terörist arasında, İçişleri Bakanlığı’nın Aranan Teröristler Listesi’nde gri kategoride yer alan “Soro Amed” kod adlı Mehmet Reber Çetin ve “Harun Munzur” kod adlı Maşallah Malazgirt’in yanı sıra kırmızı kategorideki “Panzer Kemal” kod adlı Medeni Sayılgan’ın (40) da olduğu saptandı.

PKK’nın sözde Erzurum saha sorumlusu olan ve 4 milyon lira ödülle aranırken etkisiz hale getirilen Medeni Sayılgan’ın, örgütün sözde Hatay-Amanos saha sorumlusuyken 8 yıl önce İskenderun’da 7 askerin şehit düşürülmesi ve Osmaniye’deki saldırıda 47 gün önce evlenen Teğmen Cumhur Akdağ’ın lojmanın balkonundaki eşi Pınar Akdağ’ın(23) şehit edilmesinin de aralarında yer aldığı 16 terör olayına karıştığı belirlendi.

Dörtyol ilçesi kırsalında, 6 Nisan’da düzenlenen hava destekli operasyonda ölü ele geçirilen 6 teröristten birinin, bakanlığın listesinde kırmızı kategoride yer alan sözde Amanos saha genel sorumlusu “Wedat-Amed” kod adlı Seyithan Sinet olduğu tespit edildi. Böylece örgütün eski ve yeni sözde Amanos saha sorumluları etkisiz hale getirilmiş oldu.

 

 

Bir cevap yazın