Melekler, yarı final vizesini kaptı

Salon: Antakya

Hakemler: Sami Özel, Musa Kazım Çetin, Kerem Yılmaz

Hatay BB: Özge Yavaş 4, Paris 15, Mitchell 11, Ben Abdelkader 12, Bahar Öztürk 11, Snytsina 9, Merve Aydın 2

Mersin BB: Asena Yalçın 5, Dürdane Gülşah Gümüşay 3, Gajic 12, Hartley 15, Thomas 9, Deniz Çolakoğlu 9, Gülşah Duman, Cado 3, Melike Tuğba Oral

Hatay Büyükşehir Belediyespor, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde play-off çeyrek final serisi 3. maçında Mersin Büyükşehir Belediyespor’u evinde 64-56 mağlup ederek, yarı final vizesini aldı. Seride 2-1 öne geçerek yarı finale yükselen Hatay Büyükşehir Belediyespor yarı finalde Fenerbahçe ile eşleşti. Üç galibiyet alan takımın finale yükseleceği yarı final karşılaşmalarında Fenerbahçe ile ilk maç 3 Mayıs Perşembe günü saat 19.00’da Antakya Spor Salonu’nda oynanacak.

Karşılaşmanın ilk yarısını 40-22 önde tamamlayan Hatay’ın Meleklerinden 40 dakika oyunda kalan Courtney Paris 15 sayı- 14 ribauntla double double rakamlarına ulaştı. Ev sahibi ekipte ayrıca Hind Ben Abdelkader 12 sayı, Bahar Öztürk ile Leilani Mitchell da 11’er sayı kaydetti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde ise Bria Nicole Hartley 15 sayı ve Marica Gajic de 12 sayı- 15 ribauntla mücadeleyi noktaladı.

Üçüncü periyodu 49 – 37, son periyodu da 64-56 önde tamamlayarak seride üstünlüğü elde eden Hatay’ın Melekleri’ni kritik karşılaşmada en büyük destekçileri Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yalnız bırakmadı. Maç sonrası yarı final coşkusunu Başkan Savaş ile paylaşan Melekler, selfi çektirmeyi de ihmal etmedi.

Bir cevap yazın