‘Mavi vatanın’ koruyucuları denizi sevdirdi

İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, denizlerin ve denizciliğin önemini anlatmak amacıyla gerçekleştirdikleri kültürel etkinlikle TCSG-304 Sahil Güvenlik Botu’nu öğrencilerin ziyaretine açtı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen bot gezisine, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, SG Üsteğmen Bilal Şimşek, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Şube Müdürü Ahmet Güven, ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler ve veliler katıldı.

Mavi Vatan ve deniz sevgisinin aşılanması, ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın genç nesillere tanıtılması amacıyla düzenlenen özel gezide, öğrencilere TCSG-304 Botu hakkında detaylı bilgi verilmesinin yanında, öğrenciler gruplar halinde TCSG-304 Botu ile İskenderun Körfezi’nde mavi yolculuk keyfi yaşadı.

Körfez turu esnasında, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı yetkilileri, Sahil Güvelik Botu içerisindeki materyaller ve işlevleri hakkında  öğrencileri bilgilendirmenin yanısıra, deniz ve denizciliğin önemine de dikkat çekerek, denizlerin temiz tutulmasının da önemi konusunda bilgilendirme yaptı.

Donanımlı bir Sahil Güvenlik Botu olan TCSG-304 ile büyük bir heyecan ve mutluluk içerisinde keyifli bir gün geçiren çocuklar, dümen başına geçerek aynı zamanda deniz korkularını da giderme fırsatı buldu.

Bir cevap yazın