Ekonomi zirvesi gibi buluşma

Özler Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Öz ve oğlu Bilal Öz’ün davetlisi olarak Rusya ve Ortadoğu ülkelerinden İskenderun’a gelen iş adamları heyeti, Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Aralarında, Rusya STG Lojistik Genel Müdürü Andrey Kirin ve Ticaret Müdürü Alexander Samoilenko, Suriye IPC Firmasından Yusef Arbach ve Lübnan Falcon Shipping firmasından Abdelrauf Kaddoura’nın da yer aldığı heyeti İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. İskenderun Deniz Ticaret Odası(DTO) Başkanı Mehmet Kemal Kutlu’nun da katıldığı ziyarette, işadamları İskenderun ve bölge ekonomisinin yanısıra, lojistik sektörü değerlendirildi.

Konuklarına sinevizyon desteğiyle İskenderun’daki potansiyeli anlatan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun’un sanayisi, limanı, lojistik sektörü ve Ortadoğu’ya yakınlığı ile önemli bir ticaret merkezi olduğunu belirterek, “Bölgemizde çelik üretimi önemli yer tutmaktadır. Türkiye çelik haritasına göre ülkemizin toplam çelik üretim kapasitesi 51.5 milyon tondur. İskenderun bölgesinin Çelik üretim kapasitesi ise 16.7 milyon ton ile yaklaşık yüzde 32.4’ünü oluşturmaktadır. Bunun yanında filtre üretiminde de bölgemiz Türkiye’de ilk sıralarda gelmektedir. Dünyanın dört bir tarafına bölgemizden filtre ihraç edilmektedir. İskenderun Limanı’nın özelleşmesi ve yatırımların yapılmasının ardından özellikle konteyner taşımacılığında önemli artışlar yaşanmaktadır. Limanın hareketlenmesiyle lojistik sektörü de önemli  bir ivme kazandı. Bölgemizden Suriye, Irak, Suudi Arabistan, Mısır, İran, Rusya olmak üzere bir çok ülkeye fosfor, gübre, mobilya, gıda ürünlerinin yanı sıra yaş sebze ve meyve gibi ürünler de ihraç edilmektedir. Temennimiz Suriye olaylarının bir an önce sona ermesi ile bölgemizdeki ticari faaliyetlerin artmasıdır. Son yıllarda özellikle Hatay ve sınır illeri Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşamıştır. Bölge sanayici ve iş adamlarımız da bu sürecin biran önce sona ermesini beklemektedir. Bu tür ziyaretler ve ikili ilişkiler sayesinde iş adamlarımızın yurt dışına açılmaları ve yatırım yapmaları konusunda bizler de İTSO olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Bölgemizde nakliye sektöründe uzun yıllardır hizmet veren iş adamı Bedreddin Öz’de, konukları ve İTSO yönetimine kendi sektörü ile ilgili bilgiler paylaştı.

 

 

Bir cevap yazın