Sahiller büyükşehirle daha güzel

Hatay Büyükşehir Belediyesi her yıl yaz sezonunda olduğu gibi, bu yıl da 2018 yazı için sahil temizliği çalışmalarına başladı.Sıcak havaların kendini iyice hissettirmesiyle her yıl binlerce insanın akınına uğrayan plajlarda gerçekleşecek olan temizlik çalışmaları için 85 personel görevlendiren HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, yaz sezonu boyunca vatandaşların rahat ve temiz bir ortamda denize girmeleri için yoğun bir döneme girdi.

Sahillerde ambalaj atığı, çöp ve yabancı maddelerin özenle seçilerek toplandığı çalışmalara traktörler vasıtasıyla çalışan kum eleme makinaları da katılacak. Özellikle Asi Nehri ve derelerin denize döküldüğü noktalarda çalışmaları yoğunlaştıran ekipler akarsuların denize, denizden de dalgalar vasıtasıyla sahillere taşınan kirliliği bertaraf etmek için özverili çalışma gerçekleştiriyor.

Sahillerle birlikte balıkçı barınaklarının da rutin temizliğini gerçekleştirecek olan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Hatay Halkı’nın yanısıra, kente gelecek olan yerli-yabancı turistlerin atıklardan arındırılmış, temiz sahillerde denize girmeleri ve dinlenebilmeleri amacıyla çalışmaların il genelinde başladığını duyurdu.

 

Bir cevap yazın