TOKİ’den ev alacaklara müjde…

TOKİ’den konut ve işyeri satın alan kişilerin kalan borçlarını erken kapatmaları durumunda yüzde 20 indirim yapılmasını öngören yeni kampanya bugün itibari ile resmen başladı. Kampanyadan yararlanmak isteyenler banka kredisini 120 ay vade imkânı ile 0,99 faiz oranından kullanabilecek. Üstelik konutlarını satın alırken TOKİ gayrimenkul satış sözleşmesi imzaladıkları bankaya başvuruda bulunan kişiler konut kredisi kullanarak borçlarını kapatma imkânına da sahip olacaklar.

TOKİ’den yapılan duyuruda, “Konut faiz oranlarının yüzde 1’in altına inmesi gerekiyordu. Biz de bu yıl bankalarımıza bunu belirttik. Bankalarımız da bu çağrıya cevap verip konut kredisi faizlerini 50 bin liraya kadar 120 ay vade imkanı ile 0,99’dan verecek. 50 bin liranın üzerindeki kredi oranları ise 120 aya kadar yüzde 1,06 faiz oranıyla verilecek. Başvurular bugün başlayacak ve 18 Mayıs 2018 tarihine kadar sürecek” denildi.

Kampanyadan son başvuru tarihi olan 18 Mayıs 2018 tarihine kadar başvuruda bulunan, borcunun bitmesine 12 aydan fazla süre olan, söz konusu taşınmazı 2016 yılı sonuna kadar satın alan ve geri ödeme taksiti 2016 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve işyeri sahipleri yararlanabilecek.

 

Bir cevap yazın