Sanayi imparatoru tecrübelerini paylaştı

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE), ‘Tecrübe paylaşımı’ konulu konferansta bu kez iş dünyasının tecrübeli ismi SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nu öğrencileriyle buluşturdu.

İSTE Merkez Kampüsü içerisinde yer alan Denizcilik Fakültesi binası Barbaros Hayrettin Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, üniversite akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

İSTE’de hayata geçen “İş Dünyasıyla Entegrasyon” programının mimarı olan Konukoğlu, öğrenciler tarafından dikkatle dinlendiği sunumunda, güler yüzü, sempatik iş adamı tavırları, Gaziantep şivesiyle öğrencilere iş yaşamında başarılı olmanın sırlarını aktararak, önemli tavsiyelerde bulundu.

“İş dünyasıyla entegrasyonu önemsiyoruz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasına yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Üniversite – Sanayi işbirliğinin önemine değinerek,  “İSTE’de de uygulamaya koyduğumuz ‘İş Dünyasıyla Entegrasyon Programı’nın fikir babası Sayın Abdülkadir Konukoğlu’dur. Kendisiyle daha önce Gaziantep’de birlikte çalışmıştık. O zaman Gaziantep Üniversitesi’nde yaptığımız bir çalışma için kendisiyle birlikte olduğumuz bir programda bize Gaziantep Üniversitesi’nden kendisine başvuran çalışanlara 6 aylık bir oryantasyon programına tabi tuttuğunu, bize bunun üniversitelerde öğrenciyken yapılmış olmasının öğrenciler için daha faydalı olacağını belirtmişti. Biz de bu fikirden yola çıkarak ilk önce Gaziantep Üniversitesi’nde uygulamaya koyduk. Üniversite çatısı altında intörn adı altında öğrencilerimizi son senelerinde iş dünyasıyla buluşturduk. Artık tüm Türkiye’de gerçekleştirilen intörn eğitimi olarak, bizim de “İş Dünyasıyla Entegrasyon” programı adı altında yürüttüğümüz bir çalışma oldu. Kendilerine bu konferansa katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, öğrencilerimiz adına da iyi bir deneyim olmasını temenni ediyorum” dedi.

“İşi öğrenmek için emek harcamanız gerekir”

Daha sonra kısa özgeçmişinin okunması ve iş hayatını anlatan sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu davet edildi.

Babasından öğrendiği “İşin hilesi dürüstlüktür” , “Rüzgar durdu ise asılın küreklere” ve “İyi bir yönetici olmak” başlıklarından oluşan iş ve hayat tecrübeleri ile iş dünyasındaki anılarını paylaşmak üzere sahneye çıkan Konukoğlu da “Babam beni ustanın yanına getirdi ve ustaya dedi ki; ‘Eti senin kemiği benim’ Bana da ‘Burada baba yok, baba evde, burada patron diyeceksin’ dedi. Bana altı ay süpürge tutturdular, işe yerleri süpürmekle başladım. Biz böyle çekirdekten yetişerek bugünlere geldik. Kademe kademe yükseldik. İşi öğrenmek için ilk önce çabalamak gerekir, emek harcamanız gerekir” diyerek, iş dünyasına attığı ilk adımı ve babasından öğrendiklerini öğrencilere aktarırken oldukça duygulandı

Konferansın sonunda SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na programa katılımları dolayısıyla bir teşekkür plaketi verildi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi.

Bir cevap yazın