Müziğin evrenselliği engel tanımaz

Sanatsal faaliyetleri, sosyal sorumluluk projesiyle birleştiren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Müdürü Zafer Doğantan, öğretim görevlileri ve öğrencileri ile birlikte, ‘Üniversite etkinliklerine katılım dersi’ çerçevesinde Down Sendromlu çocuklara mini bir resital verdi.

İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlileri Okay Özdağ, Berna Bilgin, Daryna Trofimova, Valentyn Trofimona’nın Down Sendromlu Cafe’de, Kalsik gitar konçertosu, yan flüt ve fagot birlikteliğinin ardından, gitar ve şan’ın muhteşem buluşmasıyla birçok Klasik Türk Müziği eserini seslendirildiği resitalde, down sendromlu çocuklar, öğretim görevlileri ve öğrencilere şarkılar söyleyip, dans ederek gönüllerince eğlendi.

Berna Bilgin’in muhteşem sesiyle müzik ziyafetini doruğa çıkardığı etkinlikte, Sene Bene Ne Oldu Yar ve  Aygız parçalarını seslendiren Bilgin’den down sendromlu öğrenciler ‘Sarı gelin’ şarkısını istedi. Öğrencilerin isteğini kırmayarak şarkıyı seslendiren Bilgin, sahnede dans ederek resitale renk katan öğrencileri görünce etkinlikten daha büyük keyif aldı.

“Farkındalık yaratmak istedik”

İSTE Konservatuarı’nın farkındalık yaratan etkinliklerle adını duyurmaya devam ettiğini söyleyen İSTE Mustafa Yazıcı Konservatuar Müdürü Zafer Doğantan, “Bugünkü etkinliğimiz bizim için çok özel ve anlamlı oldu. Konservatuar öğretim görevlilerimiz ve öğrencilerimizle birlikte down sendromlu çocuklarımıza mini bir resital tarzında konser vermek istedik. Amacımız down sendromlu çocuklarımızın sosyal yaşamdaki durumlarına dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmaktır. Resitalimizde klasik gitar, yan flüt, fagot ve şan ön planda oldu. Çocuklarımız için çalınıp söylenen parçaların beğenilmesi bizleri çok mutlu etti” dedi.

Sırada flüt resitali var

İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda etkinliklerin flüt resitali ile devam edeceğini söyleyen Doğantan, “4 Mayıs Cuma akşamı saat: 20.00’de İSTE Kampusu Barbaros Hayrettin Salonu’nda Ankara’dan piyanisti ile gelecek olan Yan Flüt Sanatçısı Merve Seçkin bir konser verecek. Bu konserde yaklaşık 10 eser seslendirilecek. Aralarda şan, gitar ve şan çello birliktelikleri izlenecek. İlerleyen günlerde 8 Mayıs’ta ise şan ve gitar birlikteliğinden oluşan konserimiz ve onun hemen akabinde 11 Mayıs da şan ve piyano resitalimiz olacak” derken, müzikseverleri resitali davet etti.

Teşekkürler İSTE’ye

Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil de çocukları mutlu eden keyifli müzik ziyafetinden dolayı İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Müdürü Zafer Doğantan ve öğretim görevlilerinı teşekkür etti.

Bir cevap yazın