Erken seçim öncesi bu açıklamaları iki kez okuyun!

CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, TBMM’nin kuruluşunun 98’nci yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla partililerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunduğu törende çarpıcı açıklamalar yaptı.

Belediye başkanları, meclis üyeleri, ilçe teşkilatları, gençlik ve kadın kolları başkan ve yöneticilerinin katıldığı törende ‘Milli irade’ ve ‘23 Nisan Ruhu’ vurgusu yaparak, TBMM’nin önemine dikkat çeken Başkan Servet Mullaoğlu, 24 Haziran 2018 seçimlerinin milletin yeni bir 23 Nisan 1920 kararı olacağını ifade etti.

Milletin iradesinin tecelli ettiği Meclis’te, koltuk hesaplarıyla oluşturulan ittifaklara değil, millettin menfaatleriyle oluşturulan gerçek iradenin tecellisine ihtiyaç olduğuna dikkat çeken CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu’nun açıklamasının önemli satırbaşları şöyle:

“Tek adam rejimi, 23 Nisan Ruhuna ve amacına ters”

“TBMM’den önce ne bir devlet, ne bir cumhuriyet, ne de bir ordu vardır. Devleti de cumhuriyeti de orduyu da TBMM kurmuştur. Savaşı kazanan TBMM, Lozan Anlaşması’nı da gerçekleştirerek barışı, istikrarı ve uluslararası düzeyde tanınmayı da güvence altına almıştır. Böylece milletimizin Anadolu’daki siyasi varlığına son vermeyi amaçlayan Sevr dayatması da yırtılıp atılmıştır.
TBMM, gücünü ve yetkisini millet iradesinden almaktadır. Ülkemiz işgal altındayken ve Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lider varken bile, meclis belirleyici olmuştur. Atatürk tek başına değil, Milli iradenin bir bütün halinde tecelli ettiği milletin temsilcileriyle beraber hareket ederek, meclisin aldığı kararlara uyarak, nice zaferler elde edilmiştir. ‘Milli irade, bir bütündür. İktidar ve muhalefetin milli iradenin bir parçasıdır. Milli irade, tek başına demokrasi anlamına gelmez. Milli iradenin demokrasiye dönüşebilmesi için bağımsız, güçlü bir yargıya, hukukun üstünlüğü anlayışına ihtiyaç vardır.
Eğer hukukun üstünlüğü egemen değilse; bugün ülkemizde yaşandığı gibi milli irade; kolayca bir parlamento egemenliğine, parlamento egemenliğinin bir parti çoğunluğunun diktasına, parti çoğunluğunun da bir liderin siyasi vesayetine dönüşebilmektedir. Yani milli irade, tek kişinin iradesine dönüşebilmektedir. Bu durum, 23 Nisan’ın ruhu ve amacına tamamen aykırıdır.

“Duvarda ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!’ yazmanın bir anlamı kalmaz”

‘Neyin suç’, ‘kimin suçlu’ olduğuna hukuk değil, siyaset karar vermeye başlarsa; ‘hukukun gücü’ ortadan kalkar ve ‘güçlünün hukuku’ egemen olur. Eğer parlamento çoğunluğu, yargıyı, yasamayı, yürütmeyi, basını, televizyonları, şirketleri, holdingleri, futbol takımlarını vesayet altına alması için bir lidere yetki verip, ona her şeyi teslim etmişse; duvarlarda ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!’ yazmanın bir anlamı kalmaz. Milletimizin iradesinin tecelli ettiği Meclisimize, milletimizin gerçek iradesinin tecellisine ihtiyaç vardır. Bunun için koltuk hesaplarıyla oluşturulan ittifaklarla değil, millettin menfaatleri ile oluşturulan iradenin tecellisine ihtiyaç vardır.

“Geleceği hep birlikte inşaa edeceğiz”

Demokrasi; birbirine ve farklılıklara saygı duyma, her türlü sorunu diyalog ve uzlaşıyla çözme rejimidir. Demokrasi; Kendi sesinden başkasına sağır kesilenlerin, kendi sözünden başkasını doğru görmeyenlerin, başkasının iradesini ve varlığını mahzurlu görenlerin rejimi değildir! Devlet, meşruiyetini kendisinden veya bir kişiden değil, milletten alır! Devlet bir kişi veya bir zümre için değil, millet için vardır! Yasama, yürütme ve yargı yine sadece ve sadece millet için vardır. TBMM’yi hep birlikte kurduk. TBMM’nin sevk ve idaresiyle Kurtuluş Savaşı’nı hep birlikte kazandık. Bütün farklılıklarımızla, büyük bir zenginlik içinde, tek bir yürek olarak, hep birlikte Kurtuluş Savaşını verdik, birlikte TBMM’yi açtık ve birlikte Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduk. İşte geleceği de hep birlikte inşa edeceğiz. Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik içinde, dayanışma ve paylaşma içinde yücelteceğiz. Bu nedenle 24 Haziran 2018 seçimleri, milletimizin yeni bir 23 Nisan 1920 kararıdır. İnanıyorum ki milletimiz, kendi iradesinin tecelli ettiği Meclisi, Yargıyı ve Yürütmeyi Ortadoğu ülkelerindeki gibi tek bir kişiye vermeyecektir!

“23 Nisan Ruhu, haziranda yeniden egemen olacak”

Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan’ı, bu yıl daha da başka bir anlamla kutluyoruz. Çocuklarımıza çok daha parlak bir geleceğin inşası için, çözülemez ve aşılamaz kader olarak görülen sorunlarımızı aşmak için, 23 nisan ruhuna uygun hareket etmek zorundayız. 23 Nisan ruhunun en kısa sürede, bu Haziran’ın sonunda ülkemize egemen olması dileği ile bütün dünya çocuklarının bayramını kutlar, saygılar sunarım.”

 

Bir cevap yazın