Bağımsızlık meşaleleri, ‘Cumhuriyet’ için yandı

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı coşkusunu il geneline yaymak amacıyla düzenlediği fener alayı yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Bayram öncesi başlayan ve 23 Nisan’da Antakya ve Kırıkhan’da son bulan etkinliklerde, 7’den 77’ye herkes egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu bir kez daha gür bir sesle haykırdı.

Antakya Vali Ürgen Bulvarı’nda toplanıp Hatay Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde marşlarla ve ellerindeki fenerlerle kentin caddelerini aydınlatan yürüyüşte Başkan Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş ile Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman en ön saflarda yerini aldı.

Marşlar eşliğinde, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları atarak yürüyen Hataylılar, Cumhuriyet Meydanı’nda Ünlü sanatçı Uğur Aslan konseriyle coştu. Arslan’ın seslendirdiği birbirinden güzel şarkılara eşlik eden vatandaşlar, havai fişek gösterisiyle adeta görsel bir şölen izledi.

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, geleceğin teminatı çocukların ve gençlerin kendilerine emanet edilen vatana, bayrağa ve Cumhuriyet’e en güzel şekilde sahip çıkacağından şüphe duymadığını sözlerine ekledi.

Başkan Savaş ayrıca, fener alayı yürüyüşlerinde aydınlık bir gelecek için bağımsızlık meşalelerini Cumhuriyetin sönmez ateşiyle yakıp, şanlı bayrağı dalgalandıran bütün Hataylılar’a teşekkür etti.

https://www.facebook.com/LutfuSavas/videos/956256957889633/

 

Bir cevap yazın