Sınır çocuklarının “23 Nisan Coşkusu”

Başarılı İş İnsanları Derneği(BAŞSİAD)’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk  dolayısıyla savaş mağdurlarına gönderdiği konteynerler Yayladağı’ndaki Türkmen çocuklara ulaştı. Geçtiğimiz günlerde dernek binasının açılışını gerçekleştirdikleri gün sosyal sorumluluk projesine start veren BAŞSİAD, mini bir anaokul şeklinde tasarlanan çocuk oyun evlerini  Türkiye’de bir ilk olarak savaş mağduru çocuklar için Hatay Sınır Kampı’na göndermişti.

Tüm masrafları iş adamları tarafından karşılanan ve çocuklar için her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü etkinlik ve oyunları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Yayladağına ulaştı.  250 m2 alan üzerine planlanmış 100 kişi kapasiteli konteynerleri Yayladağı’ndaki Türkmen çocuklarına bugün bayram coşkusunu yaşatmanın yanı sıra, savaşın izlerini unutturacak.

Kocaeli Valiliği, Aile Sosyal İl Müdürlüğü, Jandarma Komutanı Osman Albay’ın destek verdiği projede 2 oyun ve etkinlik konteynırı henüz montaj aşamasında bile çocukların dikkatini çekerken, çocukların oldukça heyecanlandığı gözlendi.

 

Bir cevap yazın