Bugün yarının büyüklerinin bayramı

TBMM’nin kuruluşunun 98’nci yıldönümü ve Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, geleceğimizin güvencesi olan çocuklara önemli mesajlar var. Demokrasinin temellerinin atıldığı ve ulusal egemenlik ateşinin yakıldığı tarihin önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan dolayısıyla Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ün bayram mesajları şöyle:

Hatay Valisi Erdal Ata: “Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışının 98’inci yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Bugünün çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini, umudunu gösterir. Türkiye’nin gençleri üzerinden yükseleceğine, onların dinamizmi, parlak hedefleri, duru zihinleriyle hedeflerine ulaşacağına inancımız tamdır. Sevgili çocuklar; ülkemizin en değerli varlığı, geleceğimizin güvencesi ve umudumuz sizlersiniz. Gayemiz sizlerin demokrasiyi yaşam biçimi olarak benimsemiş, hukuka saygılı, yeniliklere açık,  özgür düşünceye sahip, dürüst, çalışkan ve başarılı bireyler olarak yetişmenizdir. Bu dileklerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sizleri sevgiyle kucaklıyorum.”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: “23 Nisan 1920 demokratik, laik ve bağımsız Türk Devleti’nin temellerinin atıldığı ve halkın kendi geleceğine kendisinin sahip çıktığı gündür. Topraklarımızın işgal altında olduğu ve bağımsızlığımızın tehlikeye girdiği zor bir dönemde, milletin kendi kaderine el koyduğu 23 Nisan 1920, tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. Bu Bayram; Bağımsızlık ve İstiklaldir. Demokrasidir. Milli şuur ve milli mücadeledir. Bir milletin şahlanışı, dirilişidir. Bir devletin kurtuluşu ve yeniden kurulmasıdır. Çok zor şartlarda kazanılmış olan Cumhuriyet’imizi, birlik ve beraberliğimizi ve toplumsal barışı sürekli kılarak aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerleyeceğiz. Aydınlık yarınlarını kucaklayan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, özgür, sorgulayan ve yetenekli bireyler olarak yetiştirilmeleri en büyük arzumuzdur. Bugün çocuklarımız dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajları verebiliyorsa, bunu Büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında verilen mücadeleye borçluyuz. Milletimizin ve tüm dünya çocuklarının ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarını sevgiyle kucaklıyor ve hepsinin gözlerinden öpüyorum.”

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk: “Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güveninin en güzel ifadesidir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen bu önemli günde, tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz.  Çocuklar, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Çocuklara çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, umudumuz, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz müstesna bir bayramdır. Türkiye olarak inanıyoruz ki; hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır. Sevgili Çocuklar;  Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız. İmza atacağınız başarılarla, ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız. Bu başarıyı elde edebildiğiniz takdirde bugünün çocukları, yarının gençleri olarak sizler, ülkemizin sadece zenginliği değil, dinamizminin ve değişim potansiyelinin kaynağı olacaksınız. Türkiye’miz; gelecekteki güçlü, müreffeh ve lider ülke konumuna omuzlarınızda yükselerek ulaşacaktır.”

 

Bir cevap yazın