İşte 24 Haziran’da CHP’nin ilk Hatay Milletvekili!

Türkiye’nin bir anda gündemine bomba gibi düşen ‘Erken seçim’ tarihinin açıklanmasından sonra tüm partilerde tam bir telaş ortaya çıktı. Bir yandan ‘Başkan’ adayları için hareketlilik yaşanırken, milletvekili adaylığı için de isimler konuşulmaya başladı. 24 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimi öncesi, Hatay’da CHP tabanının milletvekili olmasını istediği Servet Mullaoğlu ismi büyük ara öne çıktı.

Bölgede çok saygın bir din adamı olan Şeyh Mehmet Mullaoğlu ve Vecihe Mullaoğlu’nun üçüncü çocuğu olarak 1 Ocak 1975 tarihinde Antakya’da doğan Mullaoğlu, ilk, orta ve lise öğrenimini Antakya’da tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Antakya’ya dönen Mullaoğlu, askerlik hizmetini tamamlamasının ardından CHP Hatay İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine seçildi.

Mullaoğlu, başarılı bir avukat olmasının yanında partideki aktif kişiliği dikkat çekince CHP Hatay İl Yönetimi’ne girdi. Eğitim sekreterliği ve başkan yardımcılığı görevinden sonra 2011 yılında CHP Hatay İl Başkanlığı’nı kazanan Avukat Servet Mullaoğlu, geçtiğimiz dönemde il başkanlığı görevinden istifa ederek, milletvekili aday adayı oldu ama listeye giremedi.

7 Ocak 2018 tarihinde yapılan genel kurulda tekrar CHP Hatay İl Başkanı olan Servet Mullaoğlu’nun milletvekilliğine kesin gözüyle bakan CHP tabanı, “Partinin her kademesinde gururla ve dürüstçe mücadele eden başkanımız milletvekilliğini en fazla hak edendir” diyerek tam destek veriyor.

 

Bir cevap yazın