Cumhuriyetin Kadınları yola çıktı bir kere…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Kadın Kolları tarafından, her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı’ Mapido Cafe’de yoğun bir katılımla gerçekleşti.

CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Muhsine Korkmaz’ın ev sahipliğinde, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu’nun yanısıra geçmiş dönem milletvekili adayları, parti yöneticileri, CHP’li belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı kahvaltıda, CHP’liler erken seçim zaferine kenetlendi.

“Güçbirliği zaferin göstergesi”

CHP Kadın Kolları Başkanı Muhsine Korkmaz, kahvaltıdaki kalabalığın, tek adam rejimine son vereceklerinin göstergesi olduğunu belirterek, “Kahvaltımızı, partililerimizle bir araya gelerek güçbirliği yapmak ve erken seçime destek çağrısında bulunmak amacıyla düzenledik. İnsanların coşkulu bir şekilde katılım sağlamaları bizleri çok mutlu etti. Bu güçbirliği sayesinde önümüzde seçimlerde mevcut iktidarın tek adam rejimine son vereceğimizi görebiliyorum” dedi.

 ‘Tek adam rejimini siyaset sahnesinden sileceğiz”

Erken seçimi ‘vatan hainliği’ ve ‘geri kalmışlığın alameti’ olarak değerlendirenlerin, bugün erken seçime gittiğini belirten CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “Biz erken seçime vekillerimizle, yöneticilerimizle, kadın ve gençlik kollarımızla kısacası partimizin tüm tabanıyla hazırız. 24 Haziran milat olacak. Tek adam rejiminin siyaset sahnesinden silinmesinin miladı olacak. Bunun için ben demokrasi ve adalete inanan, gelecekte çocuklarının özgür bir ülkede yaşamasını isteyen, tüm demokratlar ve İskenderun Halkı’ndan şunu istiyorum; Bir güçbirliği oluşturmamız lazım. Düzenlenen bu kahvaltıya yapılan çoğulcu katılım bunun bir göstergesidir.. Bu kahvaltıyı düzenleyerek bizleri bir araya getiren Kadın Kolları Başkanımız Muhsine Hanıma ve kadın kolları yönetimimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“Bu seçimi kaybedecekler”

İktidarın kazanacağına inancı olsaydı ‘Cumhur İttifakı’nı kabul etmeyeceğini söyleyen CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ise, “Dikkat edersiniz son üç dönemdir bu ülkenin başında olan isim, ‘Erken seçime gitmek vatana ihanettir’ söylemleri ile ülkeyi içinden çıkılmaz bu duruma getirdi. Şimdi ise alınan kararla iki ay içerisinde erken seçime gidiyoruz. Bunun nedenleri çok açıktır. Bu nedenlerinin başında bir bu ülkeyi yönetemiyor, iki ekonomi kötüye gidiyor, üç eğitim sistemi çöktü, dört dış politika iflas etti, beş ülkemiz uluslar arası arenada itibar kaybetti. Dolayısıyla bütün bunları şuana kadar bu duruma getiren mevcut iktidardır. Artık yapabilecekleri hiçbir şey kalmadı. Bu seçimi kaybedecekler. Eğer; kazanacaklarına inansalardı ‘Cumhur İttifakı’nı kurmazlardı. Artık Türk Milleti buna bir son verecek” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın