Bu proje savaş mağduru çocuklar için

Kocaeli Başarılı İş İnsanları Derneği(BAŞSİAD), bugün Kocaeli’nde yeni dernek binasının açılışını yaparken, aynı zamanda Hatay için anlamlı bir projeye imza attı.

İş insanlarını tek çatı altında toplayacak olan binanın açılış kurdelesini kesen BAŞSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Barış Arat; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Hatay Valisi Erdal Ata, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümlü, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan ve işadamı Vefa İbrahim Arıcı’nın destekleriyle  hayata geçirdikleri Çocuk Oyun Evi Projesi kapsamında yaptırılan mini anaokulu görünümlü konteynerlerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Suriye’deki savaştan kaçarak Yayladağı’ndaki sınır kampına yerleştirilen çocuklar için sınıra gönderileceğini söyledi.

Çocuklar eğlenerek, öğrenecek

Çocuk oyun evi konteyneri ve hedefleri hakkında bilgiler veren BAŞSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Barış Arat, “23 Nisan’da Hatay sınır kamplarına TIR ile gönderilecek oyun evlerimiz için mutluyuz. Suriye’deki savaştan kaçıp kamplara gelen savaş mağduru çocuklar için oyun evi yaptırdık. İki adet konteyner içine yapılan oyun evinde çocuklar hem eğlenecek, hem de eğitim görecek. Duvarları, yanmaz malzemeden yapılan konteynerlerin içinde miniklerimiz için her şey var. Oyun evlerine klima, televizyon, oturma grubu, dolap, sahne ve oyun için kostümler yerleştirildi. İçerisinde eğitici ve eğlendirici birçok aktiviteler yapılacak. Oyun evlerinin dış cephesi grafiti ile kaplanarak mini bir anaokulu görünümü saplandı. Proje kapsamında tamamlanan Oyun ve Etkinlik Evleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki sınır kampına gönderilerek orada yaşayan çocukların kullanımına sunulacak. Bu projede bize destek olan işadamlarımıza ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Karaosmanoğlu da destek

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da gerçekleştirilen projeye destek olacağının sözünü vererek, “Çocuklar için yaptırılan oyun konteynerlerini çok beğendim. Aynısından iki adet yaptırıp Hatay’a göndereceğim. İzmit Belediye Başkanımız Nevzat Doğan da bir adet gönderecek. Ne gerekiyorsa yardımcı olacağız. Ben şahsen proje için çok duygulandım” dedi.

Bir cevap yazın