Her adımı kitap kokan fuar açıldı

Hataylıları, kültürel, sosyal ve sanatsal etkinliklerin yanısıra fuarlarda buluşturan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, inşaat ve gayrimenkul fuarının ardından, 2’nci Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi. 20-29 Nisan tarihleri arasında çok sayıda yazarı, kitapseverlerle imza gününde buluşturacak olan Hatay 2. Kitap Fuarı’nın açılış konuğu ise ünlü yazar ve toplum bilimci, ‘Hocaefendi’nin Sandukası’ adlı romanın yazarı Prof. Dr. Emre Kongar oldu.

“En aydınlık fuar”

Aydınlık bir gelecek için kitap fuarının önemine dikkat çeken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “ Son 3 yılda, 4 ayrı konu üzerinde fuarlar gerçekleştirdik. Bunların içindeki en aydınlık olanı bence kitap fuarı. İnşallah çocuklarımız gelecekleri adına en önemli yatırımları bu fuar sayesinde yapar. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, 8500 yıllık tarihi geçmişi ve zenginliği olan, medeniyet ve kültür birikimi ile övünen bir şehiriz. Biz istiyoruz ki bu serhat şehirde aydınlık geleceğe yatırım yapabilen gençlerimiz olsun. Gelecekte de şehrimizi ve ülkemizi aydınlık gençlerimiz yönetsin. Bu nedenle de kitap fuarını çok önemsiyoruz. Geçen sene 5 dönüm olan fuar alanımızı bu yıl 7 dönüme çıkarttık. İstiyoruz ki daha konforlu ve güvenli bir ortamda kitap alışverişi yapılabilsin. İhtiyaç doğrultusunda merkez ilçeler de dahil olmak üzere tüm okullarımıza kitap fuarından yararlanabilmeleri için araç desteği veriyoruz. Kitap fuarının okullara, öğrencilerimize, ailelere ve tüm şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Başta onur konuğumuz Emre Kongar olmaz üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Hatay’da tarihin dünü, bugünü ve geleceği var”

Hatay’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Emre Kongar ise, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’ye armağan ettiği serhat şehrin başında gelen Hatay’ı saygıyla selamlıyorum. Hatay sadece insanlık aleminin gelmiş geçmiş uygarlıklarına beşiklik etmiş bir ilimiz değil, aynı zamanda tüm dünyanın etkileşim yollarının kesiştiği noktaların içerisinde bulunduğu bir şehir. Hem Anadolu’dan hem Akdeniz’den geçen İpek ve Baharat yollarının tam üzerinde bulunduğu için bütün bir insanlık birimini yansıtıyor. Böylesine nadide bir kentte bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Hatay; hem mevcut kültürün, hem geçmiş kültürün, hem de gelecek kültürün kesişme noktalarını simgeleyen bir kenttir. Tarihi, bugünü ve geleceği kültür ve uygarlık adına temsil ediyor” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Lütfü Savaş ve katılımcılar Hatay Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Fuarda stant açan yayınevlerini tek tek ziyaret eden Başkan Lütfü Savaş, fuar alanındakilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.  Her gün birbirinden değerli ve farklı yazarları ağırlayacak olan fuar, 29 Nisan Pazar gününe kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak.

 

Bir cevap yazın