Gençlere, TÜGVA’dan seslendi

Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) İstanbul Bayrampaşa Şubesi’nin düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılan Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, gençlere seslendi.

‘Globelleşen dünyada teknolojiye hapsolan gençlerin millet ve ümmet bilincinin kaybolması’ ile ‘Milli ve İslami duruşun geleceği’ konularına değinen Yetim, ülkenin bilgi üreten, üretken yeni nesle ihtiyacı olduğunu belirterek, gençlere teknolojiye hapsolmamalarını tavsiye etti.

Avrupa’nın en genç ülkesi konumunda olan Türkiye’nin gelecek planlarının merkezine, gençliğin daha nitelikli ve kaliteli yetişmesini amaç edinen düzenlemelerin yerleştirildiğini ifade eden Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, “Genç, aklı, heyecanı ve bilim yoluyla geleceği inşa eden, kullanandır. Genç, devletini, milli beraberliğini, teknolojiyi, bir hak ruhu içinde toparlayandır. Genç, kavgadan, vandalizimden uzak, edepli, gelenek ve göreneklerini yaşatan, toplumun refah düzeyine katkısı bulanan kişidir. Gençlerimiz ülkemizin geleceğidir, bu gelecek boş yetişmemelidir. Eli taş, sopa tutan gençler yerine, kalem tutan gençler yetiştirilmesi gerekmektedir. Gençlerimizin her alanda kendilerini geliştirmeleri büyük önem taşımaktadır. Türkiye gençlerinin yüksek ideal ve ufuklara sahip olması, Yeni Türkiye’nin geleceği için önemlidir” dedi.

Düzenlenen konferansın sonunda, TÜGVA Şubesi, Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim’e katıklarından dolayı şilt takdiminde bulundu.

 

Bir cevap yazın