Adnan Vurucu’dan beklenen müjde geldi

Gazetemizi ziyaret eden Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Üniversite Kavşağı, Belen Tosyalı Camii ve Vadi Restaurant’ın yakınına konumlandıracakları üç ayrı ‘Üst Geçit’ projesi ile ilgili müjde verdi. Üstgeçit yapılacak yerlerde, Mersin Karayolları 5. Bölge Müdürü ve Karayolları 53. Şube şefiyle birlikte inceleme yapan Başkan Vurucu, hiç durmadan hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi.

“Özellikle; geçtiğimiz yılarda trafik terörüne kurban verdiğimiz üniversite öğrencilerimizin kaza yerinde yapacağımız üstgeçidi çok önemsiyoruz” diyen Başkan Vurucu, İSTE Meslek Yüksekokulu önündeki üstgeçit yapımına hız vereceklerini vurguladı.

Üstgeçit ihalelerinin tamamlandığını belirten Başkan Adnan Vurucu, Tosyalı Camisi alanında yapılacak olan üstgeçidin yürüyen merdivenli olduğuna dikkat çekerek, “Üstgeçit projesi, geçen yıldan bu yana ilgilendiğimiz bir konuydu. Şu anda üstgeçitlerin konumlandırılacağı yer tespiti ile ilgili yapım projesine başladık ve çok kısa bir zamanda da tamamlamayı hedefliyoruz.  Biri, geçtiğimiz yıl bizleri derin bir üzüntüye boğan iki üniversiteli kızımızı  kaybettiğimiz üniversite kavşağına yapılıyor. Yerimizi tespit ettik. Oranın ölçümleri yapıldı. İkincisi Vadi Restoran’ın orada orta refüjü olmayan bir alanda yapılacak. Burası da çok tehlikeli bir yer. İnanın, vatandaşlarımız oradan geçerken yüreğimiz ağzımıza geliyor. Üçüncü üstgeçidimizi ise Tosyalı Camii’mizin olduğu alana yapıyoruz. Görüş mesafesi dar olan bir yer. Ayrıca haftanın üç günü orada pazar kurulduğu için yoğun olarak kullanılan bir yol olduğu için burayı tespit ettik. Bununla birlikte müjdemizi de verelim istiyorum; Tosyalı Camimizin olduğu alandaki üstgeçidimizin yürüyen merdivenli olması için bir çalışmamız var. Bunu da hayata geçirirsek, Belen halkımıza büyük bir rahatlık sağlamış olacağız” dedi.

Belen’in yeni parklar, kent meydanları, devlet hastanesi, yol gibi tüm ihtiyaçlarını gidermek için yoğun bir çalışma temposu içerisinde çalıştıklarını anlatan Başkan Vurucu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan Belen’e Anadolu Lisesi sözü aldığını da anımsatarak, Belen’i eğitimden, kültüre, sosyal donatılardan, spora her konuda ileriye taşıyacaklarını söyledi.

Söz Gazetesi’ni gündeme yön veren habercilik anlayışından dolayı kutlayan Başkan Adnan Vurucu, gazetenin sahibi Şehmus Aslan’la bir süre sohbet etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın