Turizm şenliğine hazır olun!

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, turizm farkındalığını artırmak, doğal, tarihi ve kültürel varlıkları turizmde değerlendirmek ve turizm bilincini oluşturmak amacıyla kutlayacakları Turizm Haftası etkinliklerine herkesi davet etti.  İskenderun’daki turizm hareketlerine büyük katkı sunacak olan kutlamaların 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirten Kaymakam Soytürk, binlerce yıllık tarih ve kültür birikimi, doğal zenginlikleri ve kültürel dokusuyla eşsiz bir şehir olan İskenderun’un turizm konusundaki önemine vurgu yaptı.

Toplumda farkındalık yaratarak turizm ve turizm unsurlarının önemine dikkat çekmek ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla turizm etkinliklerinin her yıl daha da yoğunlaştığını belirten Kaymakam Soytürk, “Turizm, sürdürülebilir bir çevreciliğin, kaynakların doğru kullanımı ile bugünkü ve gelecekteki yaşam kalitesinin iyileştirilmesinde önemli misyon üstlenmektedir.

Yeni yatırım alanları oluşturmak, ürün çeşitliliğini arttırmak ve niteliklerini yükseltmek gerçekleşebilecek önemli hedeflerdir. Seyahat alışkanlıklarının değişmesi, teknolojideki hızlı gelişim ve turizmin giderek çeşitlenmesi, her yıl daha fazla insanın yer değiştirmesine ve dolayısıyla sosyal ve kültürel alışverişin artmasına olanak sağlamaktadır. Turizm; emek, yoğun hizmet veren bir sektördür. Turizm sektörü vasıtasıyla edinilecek olumlu imaj, iyi bir Türkiye markasıyla uluslararası siyasal-sosyal ve ekonomik tüm gelişim ve oluşumlarda daha üstün bir etki gücü elde edinmemizi sağlayacaktır.

Dünyada ve ülkemizde modernleşme ve barışın kurumsallaşmasına turizm sektörünün önemli katkılarda bulunduğunu unutmamamız gerekir. Bu anlamda binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle eşsiz bir şehir olan İskenderun, doğal güzellikleri, kültürel dokusu ve tarihi değerleriyle turizm konusunda önemli bir yere sahiptir. Turizmin ulusal ekonomilere katkısının yanı sıra, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici rolünün tüm dünyada egemen olması dileğiyle, ‘Turizm Haftası’nı içten dileklerimle kutluyor, sektörün gelişmesine emek veren herkese kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.

Turizm Haftası etkinlikleri şöyle

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası etkinlikleri, 16 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da İskenderun Atatürk Anıt Alanına çelenk sunma töreni ile başlayacak. Tören sonrası yapılacak, ‘Yamaç Paraşütü Gösterisi’ ile ‘Optimist Yelken Sporcularının Gösterisi’ ile sahil şenlik havasına bürünecek.

Aynı gün saat 11.00’da İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans Salonu’nda ‘Şiir Dinletisi’, ‘Yöresel Yemek Sunumu’ ve okul bahçesinde ‘El Sanatları Sergisi’ düzenlenecek.

Dolu dolu geçecek olan ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri, 17 Nisan Salı günü Saat 10.30’da İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi’nde düzenlenecek olan Kitap Sergisi, 18 Nisan Çarşamba günü saat 16.00’da İskenderun Prime Mall AVM’de ilçe protokolü, basın ve turizmciler ile birlikte ‘Toplu Sinema İzleme’ Etkinliği ile devam edecek.

Aynı gün Saat 20.00’de İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Gönüllüler Korosu TSM Konseri, 19 Nisan Perşembe Saat 11.00’da İskenderun Anıt Alanı’nda ‘Tekne Gezisi (Yemek İkramı)’, 20 Nisan Cuma saat 09.30 – 17.00 saatleri arasında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampusunda ‘Turizm de Teknoloji ve İnovasyon’ konulu ‘Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu’ ile turizm haftası etkinlikleri dolu dolu bir programla sürecek.

20 Nisan Cuma günü saat 12.00 – 13.00 arası İskenderun genelindeki tüm camilerde vaaz verilecek. Aynı gün saat 19.00’da Payas Külliyesi’nde konuk akademisyenler ile Akşam Yemeği keyfi yaşanacak.

21 Nisan Cumartesi günü Saat 09.30’da Hatay Akademisyen ve Katılımcılara yönelik ‘Hatay Gezisi’ düzenlenecek. Yine aynı gün saat 12.00’de Harbiye’de Akademisyen ve Katılımcılara yönelik öğle yemeği İkramında bulunulacak.

Ayrıca, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, İskenderun Deniz Müzesinde 15-22 Nisan tarihleri arasında öğretmen ve öğrenciler için ücretsiz sergi düzenlenecek ve Türk Kızılayı Mobil Kan Alma Standı hizmetine devam edecek.

Bir cevap yazın