Şimdi Hatay zamanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hatay Valiliği’nin düzenlediği ”Şimdi Hatay Zamanı” adlı Kültür ve Turizm Sempozyumu start aldı. Ottoman Palace Otel’de Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay Valisi Erdal Ata, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, ulusal basın köşe yazarları, Turizm Bakanlığı bürokratları, akademisyenler, gastronomi uzmanları, işadamları, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları ile il genelindeki turizmciler ve davetlilerin katılımıyla, 4 oturum şeklinde iki gün sürecek olan sempozyumda, Hatay Turizmi, gastronomisi, farklı dinlerin birlikte yaşamı, kültürel çeşitliliği ve tarihi konularında değerlendirmeler yapılacak.

Sempozyumun açılış konuşması ile birinci oturuma başkanlık yapan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Hüseyin Yayman,  ‘Geçmişten Bugüne Hatay’ başlığı adı altında katılımcılara Hatay’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel birikim hakkında bilgiler aktardı.

Hatay’ın akademisyenler ve alanında uzman kişiler tarafından her açıdan değerlendirilmesinin, turizm alanında yapacakları çalışmalara büyük katkı sağlayacağını ifade eden Hüseyin Yayman, “Buradaki herkes Hatay’ın hikayesine, Hatay’ın öyküsüne katkı sunmak istiyor. Hatay Türkiye’nin açık hava müzesi. Dinlerin, dillerin, medeniyetlerin şehri Hatay’ı konuşuyoruz. Gerçekten barışın şehri, kardeşliğin şehri. Sen, ben yok ’biz’ diyen bir şehir. Burada farklı mezheplerden, farklı inançlardan, farklı kültürlerden insanlar var. Ama hepimiz Hatay’lıyız, hepimiz Hatay’ın hikayesine, Hatay’ın öyküsüne katkı sunmak istiyoruz. Biz biriz, beraberiz hep birlikte Türkiye’yiz.  Şimdi Hatay Zamanı diyoruz” dedi.

Sempozyumun birinci gününde, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun ‘Tarihe Yeniden Bakmak’ konulu sunumunun ardından, Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat ‘Tanık Olduğum Hatay; Dün – Bugün – Yarın’, NTV Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe ‘Hatay’dan Doğuya Bakmak’ ve Hatay Basın ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Garip Siper de ‘Hatay’ın Kültür ve Turizmi’ konulu başlıklarıyla,  gazeteci gözüyle Hatay’ı anlatacak.

Bir cevap yazın