‘İlla birinin ölmesi mi gerekiyor?’

Savaş Mahallesi 98 Sokak’ta kendi kaderine terk edilen metruk bina, cadde üzerindeki esnafı isyan ettirdi.  Harabeye dönüşen ve üzerinden dökülen taş ve moloz yığınları dolayısıyla tehlikeye davetiye çıkaran binadan dolayı ‘İlla birinin ölmesi mi gerekiyor?’ diyerek tepki gösteren esnaf, hem kendileri, hem de vatandaşlar için oldukça endişeli.  Metruk binanın önlem alınmayacaksa, yıkılmasını talep eden esnaf, belediyeden aynı zamanda binanın da üzerinde bulunduğu sokağın motorlu araçlara kapatılmasını talep etti.

“Bina çöktü, çökecek!”

Hem kendileri, hem de vatandaşın canı için endişe duyduklarını dile getiren esnaflar adına açıklama  yapan Üstün Spor Giyim Mağaza Sahibi Cevdet Üstün, “‘İlla birinin ölmesi mi gerekiyor’ önlem almak için. Belediyeden bu duruma müdahale etmelerini istiyoruz. Metruk binadan düşen taş ve moloz yığınları hem bizlerin hem de vatandaşların canına zarar verecek durumda. Oldukça eski bir yapı. Sahibi hiç ilgilenmiyor. Neredeyse bütün bina çökecek durumda. Binadan sürekli koca koca taşlar düşüyor. Durumu kaç kere belediyeye bildirdik. Binanın önüne sadece duba koyup gittiler. Bizler kalıcı çözüm istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

“Belediye talebimizi göz ardı etmesin”

Motorlu taşıtların süratli bir şekilde geçtiği sokağın motorlu araçlara kapatılmasını da isteyen Üstün, “Biz cadde esnafı olarak Baysal Döviz arasında bulunan ve biri Şehit Pamir Caddesine, diğer ucu da Ulucami Caddesi’ne açılan bu sokağın motorlu taşıtlara kapatılmasını istiyoruz. Cadde zaten küçük bir de motorlar geçip gidiyor. Bir gün birisine çarpacaklar burada. Bu isteğimizi de belediye göz ardı etmezse seviniriz” şeklinde konuştu.

“Kimse zarar görmeden gereken yapılsın”

Adone Giyim Mağaza Sahibi Adnan Ünlü de, “Geçtiğimiz günlerde küçük bir çocuk bisikletiyle binanın önünden geçerken, binadan kopan koca bir taşın altında kalıyordu. Esnafın zamanındaki hamlesiyle son anda kurtuldu. Biz kimsenin canı yansın istemiyoruz. Eğer bina için bir şey yapılmayacaksa, kimse zarar görmesin ve yıkılsın” diyerek, tehlikenin boyutlarına dikkat çekti.

 

 

Bir cevap yazın