Büyükşehir belediyesi fabrika gibi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ı altyapı ve üstyapısıyla inşa etmek üzere çıktığı yolda, Hatay’a hizmet edecek olan Büz(Beton Boru) Fabrikası’nın açılışını gerçekleştirdi.

Açılış törenine Başkan Savaş’ın yanı sıra HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkhan İlçe Başkanı Hüseyin Hirfanoğlu, Büz Fabrikası Müdürü İnşaat Mühendisi Burhan Seçmen, HBB çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan, Büz(Beton Boru) Fabrika Müdürü Seçmen, Hatay’a böyle bir tesisin kazandırılmasının önemli bir adım olduğunu belirterek, Başkan Savaş’a teşekkürlerini sundu.

“Engeller bizi yavaşlatamaz”

Hatay’a kalıcı hizmet bırakma mücadelesine engel olmak isteyenlerin, yoğun tempoları karşısında yorulduğunu belirten Başkan Savaş, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını 4 yıl önce çok zor şartlar altında kazandık. Geçen süre zarfında durmadan yorulmadan hizmet ürettik. Binin üzerinde açacağımız tesisimiz var. Büyükşehir belediyesinin hizmetlerine siyasi çıkarları için engel olmak isteyenler var. Biz tempomuzu arttırdıkça, hizmet hususunda hem belediye meclisimizde hem de Ankara’daki işlerimizde bize engel olmaya çalışanlar, tempomuzu yavaşlatmak isteyenler, yoruldu. Ama, bu engeller bizi yavaşlatamadı. 8 arıtma tesisi, 12 köprü, 17 tane sosyal tesis yaptık. Bunun yanı sıra Türkiye’nin en büyük spor kompleksini inşa ettik. Hatay Büyükşehir Belediyesi kurulduğunda ilçe belediyeleri ve il özel idarelerden aktarılan milyonlarca borca rağmen büyük yatırımlar yaparak Hatay’a nitelikli hizmet ulaştırmak için durmadan yorulmadan çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar geçen süre zarfında yatırıma bütçe ayıran birçok büyükşehir belediyesini geride bıraktık” dedi.

Türkiye’deki tüm belediyelere yapılan hazine yardımının Hatay Büyükşehir Belediyesine de yapılmasını dilediklerini ifade eden Başkan Savaş, eşitlikçi bir yaklaşımla ülkedeki tüm belediyelere kaynak verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Fabrikanın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Savaş, işçilerle birlikte açılış kurdelesini kestiği tesisin üretim faaliyetlerini yerinde inceledi.

 

Bir cevap yazın