Bu okulda Z-Kütüphane açıldı

Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı(ÇOGEP) kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde 81 ilde yürürlüğe giren Z Kütüphane projesi kapsamında, Şehit Polis İlker Uylaş adına Antakya Şehit M. Şenol Çiftçi İmam-Hatip Ortaokulu’nda yaptırılan Z-Kütüphane törenle açıldı.

Yoğun katılım

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli iken 10.12.2016 günü bombalı saldırı sonucu şehit olan Polis Memuru İlker Uylaş’ın adının yaşatılması için İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan zenginleştirilmiş kütüphanenin açılış törenine Hatay Valisi Erdal Ata, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk,  İl Jandarma Komutanı Alb.Uğur Ertekin, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İl Müftü Vekili Cafer Erol, daire müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şehitlerin adı yaşatılıyor

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan program; Okul Müdürü Arif Ekşi’nin açılış konuşmasıyla başladı. Zenginleştirilmiş kütüphanelere aziz şehitlerin isimlerinin verildiğini söyleyen Ekşi, kütüphanenin teknik özellikleri hakkında bilgiler verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’ün açılan Z kütüphane projesine ilişkin konuşmaları ile devam eden program, okul öğrencileri tarafından şehitler için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve İl Müftü vekili Cafer Erol tarafından yapılan dua ile devam etti.

“Başarılı olmanın yolu kitap okumaktan geçir”

Ardından Vali Ata ve beraberindeki heyet, Z-kütüphanenin açılış kurdelasını keserek kütüphaneyi inceledi. Burada öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Ata, kitapların kütüphanede durması yerine haftalık ve aylık çizelgelerle okuma yarışmalarının düzenlenmesi tavsiyesinde bulundu. Çocuk ve gençlerin hayatta daha başarılı olmanın yolunun çok okumaktan geçtiğini unutmamaları gerektiğini hatırlatan Vali Ata, Sosyal Koruma Destek Projesi kapsamında açılışını yaptıkları ve Şehit Polis Memuru İlker Uylaş’ın adını taşıyan kütüphanenin hayırlı olması dileklerinde bulundu. Son olarak İl Emniyet müdürü Kamil Karabörk tarafından Vali Ata’ya ve şehit ailesine günün anısına plaket takdim edilmesi ile program son buldu.

Bir cevap yazın