Başkan Savaş, Samandağ’a gitti ve…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 15 ilçede yapımı gerçekleştirilen çok amaçlı salonlardan birini Samandağ Mağaracık Çok Amaçlı Salonu’nda törenle hizmete açtı.  CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, Mağaracık Mahalle Muhtarı Sayım Arslan, CHP il ve ilçe kadın ve gençlik kolları üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, Başkan Savaş Samandağlılar tarafından büyük bir coşku ve tezahüratlarla karşılandı.

Teşekkürler Başkan Savaş’a

Ulu Önder Gazi M. Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Mağaracık Mahalle Muhtarı Sayım Arslan, çok amaçlı salonu Samandağ Halkı’na kazandırdığı için Başkan Savaş’a teşekkürlerini sundu.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, büyük emeklerle ve yüksek bir bütçe ile tamamlanarak açılışı gerçekleştirilen çok amaçlı salonun Samandağlılar için hayırlı uğurlu olmasını dilerken, Başkan Savaş’a emeklerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

CHP’li ilçe belediyelerin imkânsızlıklar içerisinde hizmet ürettiğini, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin de  Hatay’ın 15 ilçesine eşit olarak hizmet götürdüğünü söyleyen CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu da tüm vatandaşların isteklerini ve taleplerini dinlemek için hazır olduklarının altını çizdi.
CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da, “Bizler nereden geldiğimizi çok iyi biliyoruz ve hiçbir zaman unutmayacağız” diyerek, Başkan Lütfü Savaş’ın göreve gelmesiyle Hatay’da ve tüm ilçelerinde yaşanan değişime dikkat çekti.

“Hatay’a nasıl hizmet etmem gerektiğini çok iyi biliyorum”

Mağaracık Halkı’ndan boş laflara kanmamalarını isteyen Başkan Savaş, “ Hepinizin beklentileri olduğunu biliyorum. Ama ‘Ben’den çıkıp ‘Biz’ olmak lazım. Çok zor şartlarda devletin imkânlarına rağmen bir zafer kazandık. Bu zaferde en çok mücadele edenlerden biri de Mağaracık Halkı. Ben hangi şartlarda belediye başkanlığı adayı olduğumu ve hangi şartlarda Hatay’a hizmet etmem gerektiğini çok iyi biliyorum. 4 yıl önce seçim sonuçları açıklanana kadar dualar edenleri, sandık başında bekleyenleri ve bizlerle bir yürek, bir umut olanları, bizleri sahiplenenleri unutmadık ve bu doğrultuda sizlere layık olabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Aramıza fitne sokmaya çalışacaklar ama sizlerden buna izin vermemenizi istiyorum. Ben kime, nerede, ne zaman ne söz verdiğimi biliyorum. Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni batırmak için her türlü yola başvurdular ama karşılarında bir tıp doçenti ve tecrübeli bir belediye başkanı var” dedi.

“Vicdanımızı ortaya koyarak hizmet ediyoruz”

Ortadoğu’daki gibi ülkemizi kaosa sürüklemek için önce Hatay’ı karıştırmak isteyenler olduğunu, ancak Hatay’ın bu oyunlara asla gelmeyeceğini söyleyen Başkan Savaş, “ Bizim için önemli olan önce huzur, sonra hizmet.. Ama son üç yıldır da ekonomi. Bu işlerin olmaması için uğraşan, sürekli karşımızda olan bir gurup var. Ama biz dimdik durmak zorundayız. Yiğidi düşmanın kurşunu değil, dostun dilinden çıkan bir söz yaralar. Ben inançlı bir insanım hepimiz gibi Kur-an’ı Kerim’e inanıyorum. Kur-an’ı Kerim’deki ayetler ve Hz. Peygamberimizin (s.a.v.) sünnetleri bizim için yeterlidir. Bunlar da bizlerin kardeşlik bağlarını güçlendiren en önemli husustur. Hatay’daki ve Ortadoğu’daki dinsel deformasyonu arttırmak için din, mezhep, etnik köken ve bölge konusunda üstümüze gelmeye çalışıyorlar. Biz bu nedenle bu şehirde çok hassas ve dengeli çalışmalıyız. Vicdanımızı ortaya koyarak hizmet etmek zorundayız, çünkü bir insanda ve bir partide vicdan yoksa diğer unsurları aramamıza gerek yok. Önemli bir konuda akıl ve vicdanla baş başa kaldığınızda önce vicdanınızı dinleyin. Ben de vicdanımla diyorum ki; CHP’li vatandaşlarımız bizlere yüzde 95 oranında oy verdi ve bizler de sizler için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.

“Zafere her birlikte gidelim”

Yaz ortalarına kadar Samandağ’ın büyük bir kısmına içme suyunu getirmeyi hedeflediklerine vurgu yapan Başkan Lütfü Savaş, “Tüm sorunları bir anda çözmemiz mümkün değil. Çözdürmezler ama biz sakinliğimizi ve sükûnetimizi korumalıyız. Sizlerin içtiği suyun yüzde 25’ine kanalizasyon karışmış. Bir enfeksiyon hastalıları doçenti olarak buna göz yumamam. Hatay’ın her noktasında alt yapı yapıyoruz çünkü Hatay Türkiye’nin ortalamasından yüzde 25,5 daha fazla kırsal kesime hitap ediyor. Bugün bizim feryat etme günümüz değil, birlik olma günümüz. Hiçbir zafer mücadelesiz olmaz, mücadeleye inananlar zafer kazanır. Zafere hep birlikte gidelim. Çok amaçlı salonumuz sadece Mağaracık halkına değil, Samandağ halkına da hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Konuşmalarının sonunda 200 bin metrekarelik alana sahip, 500 kişi kapasitesi ile düğünden, cenazeye, birçok alanda Samandağ Halkı’nın ihtiyaçlarına hitap edecek olan Samandağ Mağaracık Çok Amaçlı Salonu’nun açılışı davetliler ve vatandaşlar ile birlikte gerçekleştirildi.

 

Bir cevap yazın