Afrin sınırında iki ayrı namaz

Terörden arındırılan Suriye’nin Afrin ilçesine sıfır noktadaki Hassa’da Hassa Belediyesi ile Kocaeli Darıca Belediyesi’nin iş birliğiyle açılan Süleyman Şah Namazgahı’nın açılışı Cuma namazı ile yapıldı. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve beraberindeki heyetin de katıldığı açılışta, Cuma namazı sonrası ayrıca Zeytin Dalı Harekatı’nda elde edilen başarı için bir de şükür namazı kılındı.

Namazgah açılış töreninde konuşma yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, 120 metrekare üzerine kurulan namazgahın yapımının 5 günde tamamlandığını belirterek, medeniyet coğrafyasında, özgün örneklerine rastlanan namazgahlardan birini Suriye sınırında inşa etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.
Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel de ilçeye Darıca Belediyesi tarafından kalıcı bir eser kazandırıldığını ifade ederek, “Namazgah yapılan alan daha önceden vatandaşlarımız tarafından yağmur duası yapılan bir bölgeydi. Buranın hem vatandaşlarımız tarafından, hem de Zeytin Dalı Harekatı’na giden askerlerimiz tarafından kullanması açısından namazgahın burada yapılması bölgeye farklı bir anlam kazandırdı” şeklinde konuştu.

Osmanlı mimarisinden esinlenerek üzeri açık olarak inşa edilen namazgahın etrafına, Afrin Harekatı’nda kaybedilen şehitler için zeytin dalları da dikilen törenin ardından Kocaeli’den Hatay’a gelen heyet, sınırdaki askeri birlikleri ziyaret ederek, kahraman Mehmetçiğe moral verecek. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve beraberindeki heyetin,  son olarak Beyazıt-i Bestami Hazretleri Türbesi’ni de ziyaret edip, ülkemiz, devletimiz ve askerlerimiz için dua ettikten sonra Hatay’dan ayrılacağı öğrenildi.

 

 

Bir cevap yazın