Avrupa şokunu bu galibiyetle atlattılar

SALON: Antakya

HAKEMLER: Fatih Güler, Sami Özel, Umut Özgün Ergün

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESi: Bahar Öztürk 5, Ben Abdelkader 30, Hülya Çoklar 15, Mitchell 3, Paris 11, Özge Yavaş 8, Snytsina 8, Seda Deniz 7, Devran Tanaçan 3, Merve Aydın 5, Berrak Özaltın

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ: Ayşe Okul 2, Miray Şahin Yıldırım 6, Pop 12, Gardner 2, Aisha Mohammed 17, Kardelen Gezgin 10, Hande Güven 4, Didem Nakaş 9, Neslişah Cora, Eylül Minez 4, Meltem Topaloğlu 5

EuroCup Kadınlar yarı final rövanş maçıyla Avrupa Kupası’na veda eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 24.Hafta karşılaşmasında, evinde konuk ettiği İstanbul Üniversitesi’ni 95-71 mağlup etti. Baştan sona büyük heyecana sahne olan mücadelede Hatay’ın Melekleri, konuk takıma hiç set vermeden galibiyete ulaşmayı başarırken, liderlik koltuğundaki yerini de korudu. Ligde son iki viraja giren Hatay’ın Melekleri, 7 Nisan’da Beşiktaş’a konuk olacak, son hafta maçında da 14 Nisan’da en yakın takipçisi Yakın Doğu Üniversitesi’ni konuk ederek, şampiyonluk yolunda kritik bir final maçına ev sahipliği yapacak.

İstanbul Üniversitesi karşısında maç boyunca etkili ve hızlı hamleleriyle sonucu lehine çeviren Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı ilk periyodu 21 – 16, ikinci periyodu 25 – 21 tamamlayarak, soyunma odasına 46 – 37 galip gitti.

Rakibine fırsat tanımadan ev sahipliği şansını iyi kullanan Hatay’ın Melekleri üçüncü çeyreği 28 – 15 ve son çeyreği de 21 -19 önde tamamlayarak, maçtan 95 -71 galip ayrılan taraf olmayı başardı.

Ev sahibi ekip Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde Hind Ben Abdelkader 30 sayı ile karşılaşmanın en skorer oyuncusu olurken, galibiyeti de sırtlayan sporcu oldu.

 

Bir cevap yazın