Belediye meclisi dört yılı devirdi

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan sekiz maddeyi görüşmek üzere, Seyfi Dingil başkanlığında toplandı. Dört yılı geride bırakan İskenderun Belediye Meclisi’nde gündem dışı kısa bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kısa sürede kısıtlı imkanlara rağmen bir çok hizmeti hayata geçirdiklerini söyledi.

İnsan odaklı çalışmalara öncelik verdiklerini söyleyen Başkan Seyfi Dingil, “Tüm kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile ortak akıl çerçevesinde hareket ettik. Kimseyi ötekileştirmedik. Her mahalleye eşit hizmet götürmenin gayretinde olduk. Halkımıza en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Komisyonlar belirlendi

Yapılan konuşmanın ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemde bulunan ‘Belediye Encümeninde 1 yıl süre ile görev yapmak üzere 3 adet üyenin gizli oylama yapılmak sureti ile seçilmesi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi’ çerçevesinde yapılan gizli oylamada encümen üyeliğine Mehmet Başlak, Özer Çağşar ve Elim Selim Yazar seçilirken, Plan ve Bütçe Komisyonuna Halit Akıncı, Hıdır Güneş, Reşat Çağlar, Gazi Tümkaya ve Osman Çolak; İmar Komisyonuna ise Ahmet Sarı, Bülent Özer, Levent Duman, Hüseyin Tintaş ve Bekir Bozdoğan getirildi.

Gümrük Müdürlüğü’ne bir yıllık tahsis

‘Denetim Komisyon Raporu’ hakkında meclise bilgi verilmesi ve Belediye Başkanlığının 2017 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.  ‘Mülkiyeti Belediyeye ait olan Değirmendere mıntıkası 1983 ada 1 nolu parselin üzerindeki binanın bedelsiz olarak 1 yıllığına daha Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi oy birliğiyle kabul edilirken, Hatay İdare Mahkemesi’nin kararıyla imar planı iptal edilmiş olan, İskenderun Konarlı mıntıkası 911 ada 17 nolu parsele yönelik hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin kararı ile onaylanmış ve Büyükşehir Belediyesince 30 gün süre ile ilan edilerek plan kesinleşmiş olup, onaylanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planına uygun olarak hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi de oy birliğiyle imar komisyonuna sevk edildi.

Gündemin son maddesi ‘İskenderun Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün gelirler tarifesine ek yapılması ile ilgili yazılı önergenin Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine de oy birliği ile karara bağlanarak, İskenderun Belediyesi Nisan ayı birinci oturumunu tamamladı.

 

Bir cevap yazın