Başkan Savaş, doğru adreste

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Eczacı Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik’e gerçekleştirdiği ziyarette, eczacılarla bir araya geldi. Eczacı teknisyenlerinin yaşadıkları sorunların yanısıra ve Hatay’a yapılan hizmetlerin konuşulduğu buluşmaya ev sahipliği yapan Başkan Cemal Çiçek, İskenderun trafiğini rahatlatacak olan battı-çıktı çalışmaları ve Akdeniz’de Türk Bayrağı’nı dalgalandıracak olan HADO projesindan dolayı Başkan Savaş’a teşekkür etti.

“İskenderun trafiği rahatlayacak”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın hayata geçirdiği her projenin esnafın yüzünü güldürdüğünü söyleyen İskenderun Eczacı Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik, “Lütfü Bey’in burada bizlerle olması ayrı bir gurur. Kendisi göreve geldiği günden bu yana barış ve kardeşlik adına tüm çalışmalarını yapmıştır. Hatay’ın her tarafına hizmet götüren, partili olsun, olmasın herkese eşit mesafede yaklaşan bir başkan olmasından dolayı da kendisini kutluyoruz. Yaptığı hizmetleri anlatmaya gerek duymuyoruz. Her şey ortada… Özellikle İskenderun’a yaptığı ‘Battı Çıktı’ projeleri ile İskenderun en az 50 yıl trafik açısından rahatlayan bir şehir olacak.  Bunun yanı sıra İskenderun ve Hatay esnafını heyecanlandıran ‘Deniz Otobüsü’ projesi ile de esnafın yüzünü güldürdü. Esnaf iyi olursa İskenderun’da iyi olur. Sağolsun başkanımız esnaf dostu bir başkan olduğu için yaptığı çoğu projede esnaflarımızı ve ekonomimizi düşünerek hareket ediyor” dedi.

“HADO için çalışmalar hızlandı”

‘Derdimiz sorun yaratmak değil, sorun çözmek’ diyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, “Temel sağlam olursa diğer katlarda sağlam olur. Sağlam temel üzerine gitmek her zaman iyi bir çözümdür. Hatay’da en temel sorun trafikti. Bizler de İskenderun’u trafik açısından rahatlatmak için ‘Battı Çıktı’ projelerini hayata geçirdik. Tabiî ki ekonomi olmazsa hiçbir şey olmaz mantığıyla yola çıkıp, ekonomimizi düzeltmek adına da projeler yapmaya çalışıyoruz. Ekonomimizi düzeltmek için de yurt dışına açılmamız lazım. Bunu da Hatay Deniz Otobüsleri (HADO) projesi ile gerçekleştireceğiz. İlk aşamada Mersin, Kıbrıs ve Beyrut’a seferler düzenleyeceğiz. Tabii ki iktidarın da bize liman vermesi lazım. Çok yakında gemi İskenderun’a gelecek. İskenderun’da da bayrak dikme töreni yapacağız. Biz burada Deniz Otobüsümüze Türk Bayrağımızı dikeceğiz ve Akdeniz’de Türk Bayrağı Deniz Otobüsleri dalgalanacak” diyerek, projeyi sahiplenen Hatay Halkı’na teşekkür etti.

“Hatay, mozaik kenti”

Hatay’ın yedi yıldır savaşın gölgesinde dimdik ayakta durmasında Hatay Halkı’nın çok önemli bir payı olduğunu söyleyen Başkan Savaş, “Biz birazda bu algıyı yıkmak istiyoruz. İnsanlarımızın huzurlu bir şekilde yaşamasını istiyoruz. Avrupa ülkeleri, Hatay’da savaş olduğunu düşünüyor. Biraz da öyle gösterilmeye çalışılıyor. Bizim insanımızın kültürü diğer ülkelerden oldukça farklı… Yoksa biz bu yedi yıl içerisinde birbirimize düşerdik. Hatay Halkı’nın medeniyet birikimini, göz ardı etmemek lazım. Biz belediye olarak da birlik ve beraberlik için çok savaş verdik. Hatay farklı görüş, mezhep ve dine haiz insanlarla dolu bir mozaik kenti. Biz ayrıştırma yapmadan herkesle el ele verip bu birlikteliği sağladık” dedi.

“Ordumuzun yanındayız”

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her zaman yanında olduğunu belirterek, Zeytin Dalı Harekatı’na verdikleri desteğe de değinen Başkan Lütfü Savaş, “Afrin konusunda; biz Mehmetçiğimizi Afrin’e mehteran takımı ile uğurladık. 78 iş makinem hala orada. Ordumuza destek olmak amacıyla 22 milyon para harcadık. İdlip’te, operasyon bölgesinde ve sınırda harcandı bu paralar. Devletimiz ne istiyorsa onu yaptık. Sıfırdan yollar ve asfalt yaptık. Eskimiş yolları onardık. Bu konuda devletten bir lira istemedik. Tüm bunlar Hatay Halkı’nın parası ile yapıldı. Biz önce kendi insanımızın huzur ve ekonomisini düşünmek zorundayız. Allah’a şükür bunu hep birlikte hallettik” şeklinde açıklamada bulundu.

Anaokuluna da ziyaret

Başkan Savaş, daha sonra İskenderun Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu’nda geleceğimizin teminatı minik öğrencileri ve onlara yön veren kıymetli öğretmenleri ziyaret ederek, “Dün olduğu gibi bugün de eğitime olan desteğimizi sürdüreceğiz” mesajı verdi.

Bir cevap yazın