Mehmetçik bir anda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görünce…

Partisinin 6.İl Kongresi’ne katılmak için Hatay’a gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine aynı uçakta eşlik eden bir çok sanatçı ve spor adamı ile birlikte Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek amacıyla Oğulpınar Sınır Karakolu’nu ziyaret etti.

Reyhanlı’ya giden heyette, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile sanatçılar Ajda Pekkan, Seda Sayan, Sibel Can, Hülya Koçyiğit, Deniz Seki, İbrahim Tatlıses, Emel Müftüoğlu, Mustafa Sandal ve Futbolcu Oğuzhan Özyakup gibi birçok ünlü isim yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın askeri kamuflaj giyerek gerçekleştirdiği ziyarette, sınırdaki Mehmetçik Erdğon ile sanat ve spor camiasının temsilcilerine büyük ilgi gösterdi.

“Bu kenetlenme örnek teşkil ediyor”

Erdoğan, dünyanın şaşkınlıkla ve hayranlıkla takip ettiği, iki ayı dahi bulmayan bir operasyonla Afrin şehir merkezinin ele geçirilmiş olmasının tarihi bir başarı olduğunu vurgulayarak, operasyona katılan tüm askerleri, jandarma, polis, korucular, istihbaratçılar, Özgür Suriye Ordusu mensupları, operasyona destek veren AFAD, Kızılay, Sağlık Bakanlığı, belediyeler ve tüm kurumlara da teşekkür etti.

Erdoğan, milletle beraber sanatçılar ve sporcuların da bu başarıdan gurur duyduğunu gördüğünü belirterek, “Belli kesimler tarafından yapılan onca itibar suikastine, haydutluğa rağmen sanatçı ve sporcularımızın buradaki varlığı dahi bu kenetlenmenin işaretlerinden biridir. Buradaki dik duruşunuzla, bu milletin bağrından çıkan gerçek sanatçılar ve sporcular olduğunuzu gösterdiniz. İnşallah buradaki bu güzel manzara dalga dalga tüm ülkemize yayılacaktır” dedi.

“Herkes görevini en iyi şekilde yapmalı”

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve çeşitli bakanların da aralarında bulunduğu gruba konuşmasını sürdüren Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 852’ye yükseldiğini, Amanos’larda 1 hafta içerisinde 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve harekat dışında ise 99 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktardı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ’hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır’ sözünü anımsatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin içerisinden geçtiği durumu bu sözlerin anlattığını da vurgularak, “Böyle bir günde hiçbir grup, parti, kesim sadece kendi menfaatlerini düşünerek hareket edemez. Ülke ve milletin bekası için her birimizin günlük çıkarlarımızın ötesinde düşünerek hareket etmemiz, kendi işimizi en güzel şekilde yaparak mücadeleye katkıda bulunmamız gereken bir süreçte bulunuyoruz. Askersek en iyi askerliği yapacak, sanatçıysak sanatın en iyisini icra edeceğiz. Sporcuysak mücadelenin en iyisini ortaya koyacağız. Cumhurbaşkanıysam ülkemi en iyi şekilde yönetmenin gayreti içinde olacağım. Bu ülkemizdeki 81 milyon bireyin tamamı için tek tek geçerli bir anlayıştır. Başka türlü milletimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmiş olamayız.

Mehmetçiğe türkülü moral

Oğulpınar Pınar Sınır Karakolu’nda askerlerle yemek yiyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Mehmetçikle birlikte türkü söyledi. Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses askerlikle özdeşleşen Yaylalar türküsünü Afrin ve Münbiç’i de katarak seslendirdi. Türküye karakoldaki askerler de eşlik ederken, İbrahim Tatlıses’in yanındaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar bu sözlere tebessüm ile karşılık verdi.

 

 

Bir cevap yazın