Bakın nereyi işaret ettiler?

Ak Parti Hatay 6. Olağan İl Kongresi, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla miting havasında gerçekleşti.

Antakya Atatürk Stadı’nda, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Mahir Ünal, Öznur Çalık, Vedat Demiröz, Öznur Çalık, Hamza Dağ, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, milletvekilleri, MHP Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı ile CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşen kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ak Parti Hatay İl Başkanlığı’na getirilen İbrahim Güler, 2019 hedefini işaret ederek, ‘Hatay, 2019 da tarih yazacak” mesajı verdi.

Hatay’a 25 katrilyonluk yatırım

Stadın tribünleri ile sahayı olduran coşkulu kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’a 15 yıllık AKP iktidarları döneminde 25 katrilyon liralık yatırım yapıldığını belirtirken, bunlar içinde Reyhanlı Barajı ile tamamlanan 5 baraj, bu yılki 215 derslik, 12 hastane, 8000 TOKİ konutu, 336 km bölünmüş yol, 7250 kişi kapasiteli yüksek öğrenci yurdu ile Hataylı çiftçilere 2 katrilyon liralık desteğin yer aldığını anlattı.

Yapımı süren stadyumun da bu yılın sonunda tamamlanmış olacağını söylerine ekleyen Erdoğan, Hataylı çiftçilerin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının 1 yıl süreyle, 5 sınır ilçesindeki işverenlerin de SSK borçlarının bu kapsamda ertelendiğini müjdeledi.

Seçim talimatı verdi

Konuşmasında, 16 Nisan referandumunda Hatay’ın yüzde 46 evet oyu verdiğini hatırlatarak, bunun Türkiye ortalamasının biraz altında kaldığını, bunun için Hatay örgütünün daha çok çalışması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ““Cumhuriyetimizin kuruluşu sonrasında kendi iradesiyle ülkemize katılmış bir şehir olarak Hatay’ın milletimizin gönlünde ayrı bir yeri vardır. Bizim de sizlerden başka milletimizden başka kimimiz var. Ak Parti olarak kendimizi Hatay’a ve milletimize en iyi şekilde anlatarak daha iyi neticelere ulaşacağız” diyerek, teşkilattan, 2019 yerel ile Milletvekili-Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar kapı kapı dolaşılmasını istedi.

Hassa Tüneli’ne adım adım

Amanos Tüneli’ni barındıran Dörtyo-Hassa yolunun proje çalışmalarının devam ettiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amanos’ta bir hafta içinde 17 teröristi etkisiz hale getirdik. Amanos Dağları’nı tüneller, viyadükler ve köprülerle geçerek Hatay’ın iki yakasını birbirine kavuşturuyoruz” diyerek, Hassa Tüneli ile ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

2019-2023 hedefinde kararlıyız

Ak Parti Hatay İl Başkanlığı’na seçilen İbrahim Güler ise kendisine gösterilen teveccühe teşekkür ederek, “Hatay, bugün bir destan yazıyor. Kongremize gelerek, bizleri şereflendiren Ak davaya gönül vermiş herkese tek tek teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 2019-2023 hedeflerine doğru adım adım kararlı bir şekilde ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

İşte Hatay’ın Ak Kadrosu

İbrahim Güler başkanlığındaki AK Parti Hatay İl Yönetimi şu isimlerden oluştu: Abdo Karaca, Abdullah Sait Önal, Abdurrahman Cünetoğlu, Abdusemih Rifaioğlu, Ahmet Arslanoğlu, Ahmet Ramazan Çete, Ali Alkan, Ali Hikmet Kıvrak, Ali Türkoğlu, Bahattin Akar, Büşra Şengel, Durmuş Hicret Kumru, Eda Pınar Tufan, Emine Atakan, Enes Yılmaz, Esat Yazar, Figen Tuna, İbrahim Karaca, Mehmet Akgül, Mehmet ali Yanmaz, Mehmet Doğru, Mehmet Fatih Öntürk, Mehmet Güney, Mehmet Şakir Batmaz, Mehmet Tanrıcı, Mehmet Uçar, Mehmet Vural, Meryem Hamaşoğlu, Murat Gökalp Yılmaz, Musa Okçu, Mustafa Boyacıoğlu, Mustafa Durmaz, Mustafa Sevinç, Necdet Bök, Nihat İshakoğlu, Nimet Batmaz Abay, Onur Karataş, Özlenen Kılınç, Sara Gök, Seçkin Cengiz, Sultan Daban, Sümeyye Duran, Şaban Doğru, Şükran Kan, Şükrü Çağlarsu,Tuncay Mengüllüoğlu, Yusuf Hatay, Zehra Eren, Zekiye Kokusever

İl Disiplin Kurulu Asil Üyeler: Mehmet Adnan Eminoğlu, Recep Tuncer, Mustafa Çıkar, Mehmet Koçak, Adil Erişkin

Büyük kongre Delegeleri: İbrahim Güler, Sabahat Gürsoy Çelik, Şaban Kurt, İsmail Kimyeci, Ramazan Alpaslan, Yusuf Bulanık,Nadim Tan, Abdullah Önder, Kenan Türkmen, Yasin Taşar, Mithat Bozdağ, Mehmet Yılmaz, Beyazıt Bestami Bilgili, Ömer Erdal Çelik, Şahin Sağıroğlu, Veysi Güler, Mehmet Saruhan, Salaheddin Yeter, Doğan Gürlen

Yönetim listesinde, AK Partili ilçe belediye başkanlarının ise Büyük Kongre Delegeleri yedek üyelerde yer alması dikkatlerden kaçmadı.

 

 

Bir cevap yazın