Böyle olur mobilyacıların dayanışma gecesi

İskenderun Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası üyeleri dayanışma gecesinde bir araya geldi. Geceye İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birlik (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, HESOB 2. Başkanı Uğur Fırat, oda başkanları, İskenderun Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Abdulkadir Yardımcıoğlu ile üyeleri katıldı.

“Verdiğimiz sözleri tutuyoruz”

Terör örgütlerine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de düzenlediği operasyonda şehit düşen Mehmetçiklere başsağlığı, yaralı gazilere acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan İskenderun Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Abdulkadir Yardımcıoğlu, “Odamızın birlik ve beraberlik, dayanışma gecemize hepiniz hoş geldiniz. Odamızın seçimlerde söz verdiğimiz gibi her yıl düzenli olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik yemeklerimizi tertiplemeye devam edeceğiz. Odamızın yeni yerini de değiştirdiğimizi sizlere müjdelemek istiyorum. Yeni yerimizde bir kat altta, güzel bir yer aldık. Sizlere orada daha güzel hizmetler vermeye devam edeceğiz. Her zaman sizler için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“İşimize sevdalıyız”

Odaların gerçekleştirdikleri kongrelerin ardından yeni seçilen ve tekrar göreve devam eden tüm oda başkanlarıyla birlikte her zaman esnafın daha rahat çalışma ortamları sağlamaya çalıştıklarını belirten HESOB 2. Başkanı Uğur Fırat ise, “Bu bir gönül işidir. Sevda işidir. Parayla pulla ölçülemez. Önemli olan sizlerin sıkıntılarını gereken yerlere iletebilmek. Bizim görevimiz bu. Biz sizlerin mesleklerine, biz sizlerin adım attığınız her işe sevdalıyız” diyerek tüm esnafın birlik ve beraberliğinin devam etmesi temennisinde bulundu.

“Birlik ve beraberliğimiz daim olsun”

Birlik ve beraberliğin önemli olduğunu ifade eden Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birlik (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, “Oda başkanı Abdulkadir Yardımcıoğlu adaşım ve çok sevdiğimiz bir başkanımızdır. Kendisinden HESOB olarak da her zaman istifade ediyoruz. Sizlerin ve hepimizin birlik ve beraberliği daim olsun” diye konuştu.

“Esnaf, toplumun aynası”

Gecede kısa konuşma yapan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ise TSK’nın Amanos Dağları’nda Arsuz ilçesinde teröristlere karşı gerçekleştirilen operasyonda 8 teröristin cesetlerine ulaşıldığı, başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini söyledi.

Kaymakam Soytürk, “Kahraman Mehmetçiklerimizi ve komutanlarımızı bu başarılarından dolayı kutluyorum. Ama sabah arama tarama faaliyetleri sırasında, ne yazık ki bir uzman çavuşumuz şehit oldu. Üzüntümüz çok. Afrin’de ve tüm Türkiye’de şehit olan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu belirten Kaymakam Söytürk, “İskenderun çok ilden de büyük bir kent ve keyif alarak hizmet ettiğim bir yer. Esnaf bir toplumun aslında aynası gibi. Hemen hemen herkes esnafa gelmek durumunda. Bende zaman zaman esnaflarımıza uğruyorum. Sohbet edip, çaylarını içiyorum. Bu birlik ve beraberlik gecenizi kutluyorum” diye konuştu.

Gecede İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’e, İskenderun Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası tarafından bir sehpa hediye edildi. Birlik ve beraberlik dayanışma gecesi daha sonra sohbet ortamında devam etti.

Bir cevap yazın