Belen Kaymakamı ülke sınırlarını aştı

Belen Kaymakamlığı ve Hırvatistan Udruga Studio B Derneği işbirliğiyle Erasmus Gençlik Değişimleri Projesi kapsamında yürütülen ‘Let Me Think AboutIt’ adlı gençlik etkinliği Hırvatistan’ın Nova Gradiska şehrinde düzenlendi.

6’sı Türk olmak üzere Slovenya, Litvanya, Polonya ve İspanya ülkelerinden toplam 36 katılımcının yer aldığı projeyle farkındalık yaratmaya devam eden Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, bu tür gençlik projelerinin ülkeler arasındaki kaynaşma ve dayanışmanın yanısıra, gençleri farklı ülkelerin kültürlerini öğrenmeleri ve düşünce olgularını geliştirmeleri açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Erasmus Gençlik Değişimleri Projesi’nin gençlerin ileriye dönük hedeflerine de büyük katkı sunduğunu anlatan Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, “Bu proje sayesinde katılımcılar kritik düşünmenin günlük hayatımızdaki yeri ve önemi, yaratıcılığın kişisel gelişimimize katkıları gibi konularda önemli bir aşama kaydettiler. Erasmus projeleri sayesinde ilk defa yurt dışına çıkma fırsatı elde eden gençlerin hayatlarında farkındalık oluşturuldu. Projenin ana teması kritik düşünme üzerine olduğundan proje boyunca tüm katılımcılar; yaygın eğitim metotları eşliğinde yaratıcılık, aktif dinleme olgusu, kişisel gelişim, hedef belirleme, toplumda kendini ifade etme gibi konular üzerinde interaktif bir şekilde çalışma yaptılar. Tüm ülkeler kendilerine ait kültür geceleri düzenlediler ve diğer katılımcıların farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladılar. Proje süresince eğitimlerin yanısıra yapılan köy ziyareti ile katılımcıların doğa ile buluşması da sağlandı.  Ayrıca, ‘Erasmus’ ve ‘Gençlik Değişimleri’ni daha geniş kitlelere aktarmak adına okul ziyaretleri de düzenlendi” dedi.

Bir cevap yazın